Regionalne > Århus, Aalborg ...
ginekolog Arhus
@ae@:
Watpie czy ginekolog bedzie sie zajmowal zdrowa, bezkomplikacyjna ciaza.
To mniej wiecej jakby chodzic co miesiac do lekarza zeby zajrzal do zdrowego gardla.
Ale jesli sie bardzo sie niepokoisz to moze porozmawiaj o tym ze swoim domowym lekarzem, o niepokoju, moze o strachu...o tym ze trudno ci sie cieszyc ciaza bo obawy sa za duze.
Podaje kilka linków do praktykujacych ginekologów:
http://www.hannerudbeck.dk/
http://www.aagaardklinik.dk/
Zaden nie reklamuje/informuje ze zajmuje sie prowadzeniem ciazy.
Pozdrawiam
kaaarolina:
dziekuje za linki.
nie zalezy mi na prowadzeniu ciazy przez gin, tylko na jednorazowej wizycie u sprawdzonego gin, ktory mnie zbada i zrobi usg, bo ostatnie badanie ginekologiczne mialam w 10tc w polsce, chce to zrobic dla swojego swietego spokoju.
moge poprosic swojego lekarza rodzinnego o skabusewanie, jednak myslalam ze ktos moze mi polecic sprawdzonego lekarza.
kicia:
--- Cytat: kaaarolina w 21 Gru 2010, 13:57:24 ---dziekuje za linki.
nie zalezy mi na prowadzeniu ciazy przez gin, tylko na jednorazowej wizycie u sprawdzonego gin, ktory mnie zbada i zrobi usg, bo ostatnie badanie ginekologiczne mialam w 10tc w polsce, chce to zrobic dla swojego swietego spokoju.
moge poprosic swojego lekarza rodzinnego o skabusewanie, jednak myslalam ze ktos moze mi polecic sprawdzonego lekarza.
--- Koniec cytatu ---
jak to to nie miałaś badań prenatalnych ???
nic z tego nie rozumiem przecież one są tutaj obowiązkowe :o
lilia:
--- Cytat: kicia w 21 Gru 2010, 14:39:28 ---jak to to nie miałaś badań prenatalnych ???
nic z tego nie rozumiem przecież one są tutaj obowiązkowe :o
--- Koniec cytatu ---
Kiciu Droga, przede wszystkim badania prenatalne obowiązkowe nie są.
Więcej - w Danii są chyba znacznie rzadsze, niż w Polsce.
Ale może mylisz pojęcia i nie bardzo wiesz co kryje się pod hasłem "badania prenatalne".
Karolinaa, na wizytę u ginekologa w Danii raczej liczyć nie możesz. Prywatnie..? Nie spotkałam się z taką możliwością.. ::)
kicia:
tzn. ja pod nazwą badania prenatalne mam na myśli te od wad wrodzonych co się robi miedzy 12-14 tc a drugi między 18-20 scan razem z badaniem krwi i może rzeczywiście nie w całe Dani ale szpital w Hillerød ode mnie tego badania wymagał bo jakby coś było nie tak to oni umywają ręce a ja akurat w czasie tych pierwszych badań byłam w Polsce na urlopie druga sprawa mam też 5 wizyt u położnej i przy ciąży bez problemu jest wizyta u ginekologa w wybranym szpitalu tzn . w tym w którym rodzę ;)
[Posted on: 21 Gru 2010, 14:53:23]
a co do prywatnych wizyt to nie wiem jak to jest w Arhus ale w Kopenhadze przyjmuje chociażby jeden
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej