Ogólne > Edukacja
Szkoła Autobusowa w Aarhus
igo007:
Witam serdecznie Panowie i Panie czy mogli byscie mi napisac jakies namiary na szkole z busami slyszalem ze mozna zrobic tam zadarmo prawojazdy kategori c jak by ktos cos wiedziel prosil bym o napisanie jakies namiarow na nich i moze pare slow o tej szkole co z czym sie je :)Z góry dziekuje :)
kicia:
wiesz nigdzie nie ma nic za darmo:)
podejrzewam że odbywa się to w sposób kontraktowy tzn. odpracowania aha i jeśli chodzi o autobusy to w języku duńskim:) może się mylę nie wiem pozdrawiam i powodzenia:)
@ae@:
http://www.uddcenter.dk/dansk_polsk.asp
Poczytaj dokladnie np. punkt o tym ze trzeba byc na wlasnym utrzymaniu - nie na dagpenge czy kontanthjælp.
Rozumiem ze najpierw dunski a potem prawo jazdy.
dania_d:
Wygląda to tak, że najpierw zaliczony 3 moduł. Potem 4-ty moduł zaczynasz w tej szkole wraz z językiem technicznym. Potem jak zaliczysz słownictwo techniczne po duńsku. Możesz iść na prawo jazdy. Koszt 5 000 DKK.
Potem możesz się starać o pracę w firmie. Nikt nie gwarantuje Ci tam pracy. Skoro Polka się tym zajmuje, to jest na styl polski.
Najpierw " kurs na ......" ( trzeba zarobić) a potem możesz się starać jak każdy o pracę. Plus jedynie tego, że koszt prawka na autobus tylko 5 000 DKK.
igo007:
no wlasnie dlatego chce sie zapisac do tej szkoly tyle ze z tego co sie dowiedzialem to szkola jest za darmo w tej chwili owszem prwko przypuszczam zew za egzamin sie placi i po pierwszym module ukonczonym dostaje sie koputer na wlasne tylko nie wiem gdzie ta szkola sie znajduje chce sie nauczyc jezyka a przy okazji skorzystac z tego co mozna jeszcze wykorzystac w tej chwili
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej