Ogólne > Kultura
Brak kultury
willy:
--- Cytat: roga w 07 Lut 2011, 16:36:32 ---Jezeli „kabusewnictwo” forum zezwoli – to wkleje kolejne wypowiedzi Anonymusa, bo tak siebie okresla autor tekstu.
--- Koniec cytatu ---
"Kabusewnictwo" zezwala :)
polka99:
Do Roga
"Podkreslam, ze nie opowiadam pod zadnym wzgledem za wypowiedzi, ktore moglyby byc szkalujace czy obrazajace spoleczenstwo polskie".
Kompletnie nie rozumiem po co dałeś jakiś beznadziejny tekst, jakiegoś nieszczęśnika. Niby piszesz że nie odpowiadasz, więc po co to dajesz??
Czemu ma służyć to forum?Nie rozumiem w ogóle!! Jedyne co można tu wyczytać to obrażanie wieczne Polaków i wieszanie psów na wszystkim. Mam wrażenie że Wam to radość sprawia. Jest to po prostu żenada, tym bardziej że ponoć niektórzy się tu za inteligentnych uważają.
Jeszcze raz napiszę że w Polsce żyłam ponad 30 lat, poznałam wielu ludzi, mam przyjaciół znajomych itd. i mogę powiedzieć o nich same superlatywy.
Denerwuje mnie ciągłe generalizowanie o Polakach i poniżanie Polaków tutaj przez parę osób, zwłaszcza tych co są tu od dziecka.
Czytając internet można by takie wnioski wyciągnąć, ale internet nie jest miarodajnym źródłem tego jacy są naprawdę Polacy.
Forum ma nazwę poloniainfo a powinno się nazywać racze antypoloniainfo.
Dziwię się że osoby udające inteligentów bawią się w takie rzeczy!!!Ale internet często jest dla ludzi którzy muszą gdzieś zaistnieć jak w życiu normalnym nie mogą!!
rey2000:
To nie jest obrazanie,ani szkalowanie,Nazwa wątku z ,,Kultury na codzień,,słusznie zmieniła nazwę na,, brak kultury,,bo rozmowy w trakcie SWOJSKO zmieniły się tutaj na bardzo zarliwe i ohydne(momentami)
Stąd taki przykład ze w naszej kulturze pisanej nic sie nie zmienia,wystarczy poczytać różne wpisy na różnych forach,czy to temat polityki ,czy sportowy,szyderców ,kpiarzy jest mnóóóstwo,ale też zdarzaja się na szczęscie ludzie którzy głośno o tym mówią i wklejają opinie co o tym sądzić,tu sie nie ma co obrazać,to po prostu prawda.
A poniżania dotyczą tylko osób które same sobie to robią,my tylko robimy ,,hyde park,,
Pozdro!
roga:
--- Cytat: polka99 w 07 Lut 2011, 21:40:21 ---Kompletnie nie rozumiem po co dałeś jakiś beznadziejny tekst, jakiegoś nieszczęśnika. Niby piszesz że nie odpowiadasz, więc po co to dajesz?? Czemu ma służyć to forum?Nie rozumiem w ogóle!! Jedyne co można tu wyczytać to obrażanie wieczne Polaków i wieszanie psów na wszystkim. Mam wrażenie że Wam to radość sprawia. Jest to po prostu żenada, tym bardziej że ponoć niektórzy się tu za inteligentnych uważają. Jeszcze raz napiszę że w Polsce żyłam ponad 30 lat, poznałam wielu ludzi, mam przyjaciół znajomych itd. i mogę powiedzieć o nich same superlatywy. Denerwuje mnie ciągłe generalizowanie o Polakach i poniżanie Polaków tutaj przez parę osób, zwłaszcza tych co są tu od dziecka. Czytając internet można by takie wnioski wyciągnąć, ale internet nie jest miarodajnym źródłem tego jacy są naprawdę Polacy. Forum ma nazwę poloniainfo a powinno się nazywać racze antypoloniainfo. Dziwię się że osoby udające inteligentów bawią się w takie rzeczy!!!Ale internet często jest dla ludzi którzy muszą gdzieś zaistnieć jak w życiu normalnym nie mogą!!
--- Koniec cytatu ---
Masz prawo sie dziwic. Mnie to rowniez moze dziwi, ze Ciebie to dziwi, a jakis nieszczesnik jak nazywasz tego Anymusa, nie jest chyba odosobnionym przypadkiem, niedawno byla cytowana wypowiedz w prasie polskiej, podany link tutaj na forum. A Forumn, jak juz kilka dni temu napisalem, nie jest samotna wyspa i kultura czy tez jej brak jest tez tutaj na codzien obecny – nieprawdaz?
Ja i wiele z nas forumowiczow mamy tez wspanialych znajomych i przyjaciol. Nie wiem dlaczego podkreslasz poraz wtory, ze mieszkalac ponad 30 lat w Polsce. A spojrzenie innych na nas........moze jest cos w tym "jak nas widza tak nas pisza"?, bez wzgledu na co co Ty czy ja o tym myslimy. A watek "Kultura" czy "Brak kultury" chyba na pewno to zniesie.
Aha, piszac, ze nie biore odpowiedzilanosci za zamieszczony tekst, chcialem aby odpowiedzi dotyczyly ”tematu”, a nie osoby, to znaczy mnie. Ale widze, ze moj zamysl juz od poczatku spalil na panewce Twoim (nie pierwszym) huzarskim natarciem. Nie przeszkadze mi to jednak kontynuowac oceny Anonymusa za przyzwoleniem ”kabusewnictwa” i bardzo prosze wszystkich zabierajacych ewentualnie glos, nie zwracac sie do Roga i nie atakowac innych po ich wypowiedziach, tylko wyrazac swoja opinie na temat. Dziekuje.
Aha, piszesz, ze jest tutaj pare osob ktorzy mieszkaja tutaj prawie od dziecka. Masz racje rowniez to zauwazylem. Niektorzy mieszkaja 10 lat, niektorzy nawet dluzej. Natomiast nie zauwazylem, zeby poza pomoca i rada, te osoby jak Ty piszesz ”generalizuja i ponizaja plakow.” wpowiadanie sie o innych nacjach czy spolecznoscia zawsze bedzie generalizowaniem, tak jak generalizujemy o amerykanach, niemcach, duczykach. Badz odwarzna powiedz kto to sa te"niektore osoby", ktore ponizaja polakow. Nie ukrywam, ze mieszkam tutaj bardzo dlugo ale znam rowniez innych tutaj na Forum, ktorzy mieszkaja dosc dlugo, ale ze ich strony spotykam zawsze ”afbalanceret” stosunek do wypowiedzi oraz wyrazna chec pomocy innym. Badz odwazna i wskaz te posty. Gdzie te osoby ponizaja polakow. Nie jakies wyimaginowane domysly typu ”mozna wyczuc”, ”napisane miedzy liniami”, ”tak odczuwam” – ikke den slags pis (przepraszam za wyrazanie).Nie – podaj konkretne fakty. Ja uwazam, ze ton i sposob jaki zwracamy sie tutaj na Forum, jest juz sam w sobie ponizaniem, jezeli nie polakow to siebie wzajemnie (a przeciez sa polakami).
myszol:
DO MODERATORA.po co to forum nazywa sie N I E Z A L E Z N E ,jak kasujesz niektore posty .nie wyzywam nikogo od BURAKA ITP kasuj te posty w ktorych naprawde jeden drugiemu ubliza ,moze by zmienic nazwe ,,ZALEŻNE FORUM,, to tez jest mentalnosc polaka jak ma nad czyms władze . ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej