Ogólne > Pomoc!

pytanie o mieszkanie

<< < (2/2)

anulka77:
Mam pytanie odnośnie mieszkań spółdzielczych.Mój partner zapisał się na samym początku czerwca do takiej spóldzielni .Jak czytalam na forum mieszkanie można dostać nawet w 3-4 tygodnie.Jestem trochę może niecierpliwa, ale chciałabym aby starszy syn poszedł do szkoly już w DK.Myślę o napisaniu podania o przyśpieszenie z tego względu.....czy może coś to dać ......a jeśli tak to w jakiej miałoby być to formie(może mi ktoś pomóc?)

Juta:
Ja zapisujac sie do spoldzielni dostalam mnostwo informacji o wszystkich mieszkaniach, takze o tym jak dlugo bede na mieszkanie czekac. Musialam takze zadeklarowac ile osob bedzie ze mna mieszkac. Poczekam sobie od 3 do 8 lat  :) Moglabym dostac mieszkanie w ciagu kilku tygodni, jesli chcialabym placic czynsz wysokosci 10 tys lub wiecej, albo gdybym zechciala mieszkac bardzo daleko od centrum. Nie zamierzam placic tak duzo, nie zamierzam dojezdzac do pracy 2 godziny, wiec sobie poczekam  8)
Nie wiem jak mozna naklonic spoldzielnie do przyspieszenia sprawy. Wiem, ze mnostwo osob dzwoni regularnie i cisnie swoje spoldzielnie wynajdujac powody, dla ktorych musza mieszkanie dostac juz teraz. To nic nie daje, ale moze sa jakies inne mozliwosci.

Hetman:
Praktyka spoldzielni jest to, ze proponuja dosc szybko duze i drogie mieszkania- musisz patrzec na wysokosc czynszu a metraz tez jest wazny ale wedlug potrzeb.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej