poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Do maderatorów  (Przeczytany 45674 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
Odp: Do maderatorów
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Lut 2011, 09:58:22 »
Do vordinborg
....ja po prostu wierząc w słuszność i celowość swoich poczynań.....

Wszyscy wierza w swoje wlasne slusznosci i celowosci, i tyle jest slusznosci i celowsci ilu nas na tym forum.

Na tym wlasnie polega problem, kiedy zanikaja argumenty, tolerancja i logiczne rozumowanie a pojawia sie wiara.

Inkwizycja tez wierzyla w slusznosc i celowosc swoich poczynan, i Stalin, i obcinajacy glowy niewiernym islamisci tez wierza w slusznosc i celowosc swoich poczynan. I ty, i Roga.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Lut 2011, 10:07:23 »
Na tym wlasnie polega problem, kiedy zanikaja argumenty, tolerancja i logiczne rozumowanie a pojawia sie wiara.

Inkwizycja tez wierzyla w slusznosc i celowosc swoich poczynan, i Stalin, i obcinajacy glowy niewiernym islamisci tez wierza w slusznosc i celowosc swoich poczynan. I ty, i Roga.

I tu jest pies pogrzebany.  :)

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Lut 2011, 11:03:14 »

Nie ma żadnych logicznych argumentów dla tolerancji wobec wulgarnych wypowiedzi.
Ja nadal proszę u usunięcie tekstów wulgarnych z portalu PoloniaInfo.pl  A w każdym razie choć wypowiedż co o tej sytuacji  sądżi  najbardziej kompetentny czyli administrator portalu Willy.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Lut 2011, 13:05:56 »
Nie ma żadnych logicznych argumentów dla tolerancji wobec wulgarnych wypowiedzi.
Ja nadal proszę u usunięcie tekstów wulgarnych z portalu PoloniaInfo.pl  A w każdym razie choć wypowiedż co o tej sytuacji  sądżi  najbardziej kompetentny czyli administrator portalu Willy.
Vordingborg: Nie osmieszaj sie, a raczej nie zaprzeczaj wlasnym wypowiedziom. Miej odwage rowniez w innych sprawach nie tylko w imienu rzekomego patriotyzmu i obrony moralnosci.

Twoj post z 15.03.2011 godz. 20:15:21

”””obiecałem więc zniknęły    (oraz przytoczone teksty antysemickie)””” - tak sam napisales a teraz zaprzeczasz

Czy gdzies w moich poprzednich postach znalazles chociazby jedna moja wypowiedz, ktora bronilaby wulgarnosci jezyka zamieszczonego tekstu? Tekst jest takim jakim jest i koniec, kropka. A czy Ty to lubisz czy nie – to dales juz temu wyraz. Reszte pozostawmy tym osobom, ktore albo moga wyjsc Ci na przeciw i tekst usunac albo go pozostawic. Nie musisz mnie pouczac w swoich tak zwanych ”lekcjach”, ze zaczynam cos tam rozumiec. Nie usiluj mnie przekonac, ze to ja pochwalam wulgarny jezyk. Podaj jeden, jedyny przyklad, zamiast sie miotac od wielu dni.

Teraz nagle zmieniasz kierunek i prosisz o usuniecie tekstu tylko ze wzgledu na to, ze jego jezyk jest wulgarny i byc moze nie byloby wskazanym aby np. dostal sie w rece nieletnich. Dobrze, ze moje dzieci sa juz w tym wieku, ze nie potrzebuja brac Lekcji u takiego nauczyciela. .

A gdzie nagle znikly wszystkie Twoje ”wulgaryzmy” odnosnie innych osob, pomawianie ich o antypolskosc, brak patriotyzmu, plucie i ponizanie polakow i tym podobne ?  Wiem co oznacza patriotyzm, ale wiem rowniez do czego doprowadza patriotyzm w Twoim pojeciu; zaslepienie, fanatyzm i szowinizm – takie jest moja ocena, a Ty mozesz nadal sobie pisac i pouczac w kolejnych Lekcjach nr. 3, 4, itd. – Forum Ci na to pozwala (ja rowniez). Tylko nie oczekuj automatycznie, ze uczniowie przyjma to do siebie powaznie.

Na zakonczenie. Gdzie nagle zniknal Twoj tzw. patriotyzm?, fanatyczna obrona przed jakims tam Anonymusem, ktory wedlug Ciebie na pewno nie powiedzial ani jedego slowa, prawdy o nas, tak o nas, bo oni to my a my to oni. Wedlug Twoich przekonan My to My a Oni to Oni. Skad ja to znam? Jestesmy w pewien sposob rowniez odpowiedzialni solidarnie, za to co o nas wszystkich sie mowi i czyta. Trudno Ci to zrozumiec. Jak pomieszkasz dosyc dlugo w innych systemach, to moze zrozumiesz na czym polega solidarna odpowiedzialnosc, z czego nalezy byc dumnym. Twoj zle pojety patriotyzm zakrawa na szowinizm, nietolerancje i krotkowzrocznosc.

Zegnam i zycze nadal owocnych pertraktacji z admin. o usuniecie tego jedynego tekstu.  Rownoczesnie zwracam sie do dmin. o usuniecie wszystkich postow zamieszczonych na Forum w ciagu ostatnich kilku lat, ktore zawieraja obrzydliwe, wulgarne i wykraczajace poza normy  teksty.
Jezeli adm. nadal bedzie Ci odmawial usuniecia tekstu proponuje abyc zglosol sprawe do Trybunalu miedzynarodowego. Chodzi przeciez o ponizanie narodu polskiego - wedlug Twojego mniemania, ktore jak uwazasz jest 100% uzasadnione. 

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Lut 2011, 13:14:20 »
Zamiast dziecko bawić się z kolegami to szosuje po necie a ojciec nad nim sierczy i go kontroluje.

Żenada

Widać ktoś tu chce być pępkiem świata.  ;D

rafalk

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Lut 2011, 14:08:06 »
 a ja  to tam wole  ten  watek o przepisach  kulinarnych  ;-)   tylko  ze  zadna  pani  sie  nie  chce pochwalic  w  praktyce jak  smakuje .... :'( :'( :'(

znaczy sie  , jedzenie  jak  smakuje  ;-)

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Lut 2011, 14:16:41 »
Rafalk: az mi juz slinka leci - znaczy sie na te ciasteczka ;), a tu za oknem zimno i mrozno, a takie ciasteczko :)......

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 18 Lut 2011, 14:16:41 »

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Lut 2011, 14:44:07 »
Roga nie przytoczyłeś ani jednego poważnego/logicznego argumentu który można by wziąć pod uwagę.Zamiast tego w klasycznym stylu dla swojej osoby w sytuacji gdy dyskusja nie toczy się po twojej myśli zaczynasz pisać o patryjotyżmie,tylko co on ma tu do rzeczy ???Ten wątek nazywa się "Do moderatorów" Gdzie poprosiłem o usunięcie tekstów które są wulgarne ,obsceniczne i obrażliwe (to że ty je tu umieściłeś też nie ma nic do rzeczy) teksty które łamią podstawowe zasady regulaminu PoloniaInfo.dk. Jak na razie nie otrzymałem  żadnej odpowiedzi ze strony administratora więc nikt mi nie odmawia .Przepraszam że popsułem ci humor mam nadzieje że te ciasteczka ci go poprawią .Lecz nie odbiegajmy od tematu głównego.   (w poprzedniej wypowiedzi użyłem błędnej nazwy portalu za co przepraszam)

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Lut 2011, 15:57:50 »
Do Roga:
...Rownoczesnie zwracam sie do dmin. o usuniecie wszystkich postow zamieszczonych na Forum w ciagu ostatnich kilku lat, ktore zawieraja obrzydliwe, wulgarne i wykraczajace poza normy  teksty....

A tak z ciekawosci...czy móglbys zdefiniowac: obrzydliwe, wulgarne i wykraczajace poza normy  teksty  ;D

Jeszcze nie tak dawno uwazano, ze Hemingway i J.Joyce byli obrzydliwi i wulgarni...a ile bylo krzyku o Michaline Wislocka ... ;D 
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline rey2000

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 22
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Lut 2011, 16:21:21 »
Ehhh, i znowu ....sejmowe obrady.

rafalk

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Lut 2011, 17:26:29 »
  """" Roga nie przytoczyłeś ani jednego poważnego/logicznego argumentu który można by wziąć pod uwagę """"

Wazne  ze  przytoczyl  ze  ma ochote  na forumowe  ciasteczka   ;D , znaczy  sie  ciasteczka  pieczone  przez  panie  z  forum   ;)
To  argument  jak  Skala Gibraltarska     ;D

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Lut 2011, 18:25:06 »
Do Roga:
...Rownoczesnie zwracam sie do dmin. o usuniecie wszystkich postow zamieszczonych na Forum w ciagu ostatnich kilku lat, ktore zawieraja obrzydliwe, wulgarne i wykraczajace poza normy  teksty....

A tak z ciekawosci...czy móglbys zdefiniowac: obrzydliwe, wulgarne i wykraczajace poza normy  teksty  ;D

Jeszcze nie tak dawno uwazano, ze Hemingway i J.Joyce byli obrzydliwi i wulgarni...a ile bylo krzyku o Michaline Wislocka ... ;D 
A ja myslalaem, ze zrozumialas moje ironie. Chodzilo tylko  o to, ze jezeli jedna osoba od wieliu, wielu dni domaga sie usuniecia tekstu z powodu jego wulgarnosci czy obrzydliwosci, to ja zaproponowalem usunac je wszystkie, ale przeciez wiesz ze nie mialem tego a mysli w doslownym slowa znaczeniu. Zapomnialem wstawic "przymrozone oko".Nie ma na tym swiecie i cale szczesciw, rzeczy wylacznie pieknych czy wylacznie brzydkich, czy np. obrzydliwych. I tutaj masz calkowita racje. Co dla jednych jest obrzydliwe, moze dla innych byc do zaakceptowania, obojetym, czy wrecz normalnym.  I dobrze, ze tak jest. Jakby wygladal swiat gdybysmy wszyscy byli zgodni co jest ladne a co brzydkie i obrzydliwe.?

[Posted on: 18 Lut 2011, 18:05:09]

Do Roga:

Taka definicja nie istnieje, i ja i Ty i wielu innych dobrze o tym wiedza. Natomiast takowa definicje moze kazdy sam sobie stworzyc dla wlasnych potrzeb zaspokojenia swoich potrzeb, ale to juz nie jest definicja ogolnie przyjeta.

[Posted on: 18 Lut 2011, 18:10:37]

Rafalk: a masz moze jakis dobry przepis na ciasteczka ? nie jest zadna tajemnica, ze ja to raczej jestem analfabeta jezeli chodzi o gotowanie, nie mowiac juz o pieczeniu, ale wlasnie cora przyjedzie na weekend i moglbym ja namowic gdybym mial ciekawy przepis, taki troche inny niz te na internecie. No, ale jak juz nie ciasteczka, to mysle, ze zadowole sie makowcem, a w najgorzym wypadku beda zmuszony kupic jakies guglo u piekarza. 

[Posted on: 18 Lut 2011, 18:16:35]

Przepraszam że popsułem ci humor mam nadzieje że te ciasteczka ci go poprawią .Lecz nie odbiegajmy od tematu głównego.   (w poprzedniej wypowiedzi użyłem błędnej nazwy portalu za co przepraszam)
Nie przepraszaj, nie popsules mi absolutnie humoru, raczej to inni psuja go Tobie. A co do ciasteczek, to masz racje, nie tylko poprawiaja humor, ale sa dobra okazja do spootkania sie z innymi, posiedziec, pogadac, troche popsioczyc i sie posmiac. - a to samo zdrowie. Zycze rowniez Tobie poprawy humoru, bo cos mi sie wydaje, ze ostatnio jestes taki troche za powazny. 
Na odprezenie polecam ogladanie finalu X-faktor o godz. 20:00. Niesamowite, ze tak maly kraj ma tak wielkie talenty muzyczne.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Lut 2011, 18:25:16 »
Aż chce się wkleić piękny wiersz naszego kochanego Fredry o Królewnie Pizdolinie , nie wspominając nawet o Mickiewiczu, czy Kochanowskim.

Offline malinkaaa0071

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Lut 2011, 18:28:21 »

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Lut 2011, 19:45:04 »
Malinka, po forum dzieci kreca sie, zapomnialas ? ::)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 18 Lut 2011, 19:45:04 »

Przewóz skutera z Naestved do Aarhus

Zaczęty przez daniel-exDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4246
Ostatnia wiadomość 08 Wrz 2011, 18:45:45
wysłana przez jamjurand
Witamy nowych moderatorów

Zaczęty przez willyDział Informacje

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 57132
Ostatnia wiadomość 17 Wrz 2020, 13:17:54
wysłana przez Marek19672
praca dla JSC SEARCH & SELECTION ApS, Svenborgvej 243, 5260 Odense)

Zaczęty przez jezabelDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 13117
Ostatnia wiadomość 25 Wrz 2010, 13:57:59
wysłana przez ReFormer
Przemówienie Noworoczne Królowej Małgorzaty II

Zaczęty przez ManiorDział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4749
Ostatnia wiadomość 02 Sty 2008, 09:37:50
wysłana przez madzialenasz