Ogólne > Rodzina ...

obrót zewnętrzny dziecka

(1/2) > >>

HaniaSZ21:
Witam mam takie pytanie czy może któraś z was miała wykonywany obrót zewnętrzny dziecka ponieważ nie odwróciło się główką w duł do porodu. Mam takie pytanie czy ja muszę się godzić na wykonanie tego i czy wiąże się z tym obrotem jakieś ryzyko. Proszę o pomoc

AgaZG:
mój synek również nie obrocił się główką w dół i miałam cesarskie cięcie. Nigdy nie zgodziłabym się na obracanie dzidzusia, ponieważ jest to ogromne ryzyko dla życia dziecka. Poczytaj sobie na www.nasz-bocian.pl oraz inne stronki na ten temat. życzę bezpiecznego rozwiązania i zdrowiutkiego bobaska  :)

HaniaSZ21:
No właśnie czytałam i obawiam się tego. W czwartek będe mieć wizytę u położnej i już mi powie czy dziecko się odwróciło ale wydaje mi się że nie bo czuje kopniaki w dolnej części brzucha. I dlatego pytam wcześniej bo gdyby się nie odwróciło to nie wiem co zrobić a obawiam się strasznie tego odwracania.

AgaZG:
moim zdaniem nie zgadzaj się na taki zabieg i powiedz to położnej. Powinni ustalić termin cesarki. Powodzenia :)

HaniaSZ21:
A dziękuje mam nadzieje że będzie dobrze wszystko pozostało mi czekać do czwartku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej