Ogólne > Edukacja

IA sprogskole - kto skonczyl?

<< < (2/10) > >>

Juta:
Nieprawda, Kaju. Studieprøven jest potrzebne tym, ktorzy chca studiowac w Danii po dunsku, a nie w Polsce od podstaw, a tylko tak mozna na skandynawistyce, jak pisalam wczesniej. Nie wprowadzaj w blad. A zeby nie byc goloslowna, prosze:
http://www.staff.amu.edu.pl/~skandyn/index.php?c=4&sc=0
UAM rekrutuje na podstawie znajomosci jezyka angielskiego lub niemieckiego.
Podobnie UG:
http://www.ug.gda.pl/pl/info_dla_kand/kierunki/?tpl=/wf/skandynawistyka#1stopien

kaja83:
Oczywiście nie chciałam nikogo wprowadzać w błąd.
Masz całkowitą rącję, nie zagłębiłam się w temat, ominęłam post o studiach w Polsce :-)

[Posted on: 20 Lut 2011, 18:03:04]

--- Cytat: kaja83 w 20 Lut 2011, 14:18:01 ---Aby studiować w Polsce będzie ci raczej potrzebne studieprøven i dansk tzw. 6 moduł.

--- Koniec cytatu ---

Chodziło mi o studia w Danii. Tak to jest jak człowiek myśli o jednym, a pisze coś innego  :-\

edytaaa100:
Ja chodzilam do szkoly jezykowej w Århus, ale poniewaz przeprowadzilam sie do Kopenhagi to ostatnie 3 miesiace chodzilam  do IA. Mysle, ze to dobra szkola!!

Natomiast egzaminy sa wszedzie takie same.  Moja klasa w Århus miala takie same zadania na koncowym egzaminie w Århus, jak my mielismy tu w Kopenhadze.

Jedynie Studieskolen w Kopenhadze ma swoje wlasne zestawy na egzaminy, jak mi wiadomo. Certyfikat dostaje sie, jesli egzamin jest zaliczony na minimum 02 (srednia ze wszystkich egzaminow koncowych)

Joanna1:
Ja właśnie uczęszczam do IA, do polskiej grupy. Jestem bardzo zadowolona. Na bardzo wysokim poziomie wykladana jest duńska gramatyka, co akurat dla mnie ma priorytetowe znaczenie. Jeżeli jednak zdecydujesz się na naukę w grupie polskiej musisz liczyć sie z systematyczną nauką. Pani Zosia, jako doświadczony pedagog, kładzie nacisk na każdy element efektywnej nauki dlatego też kursanci ćwiczą podczas zajęć wymowę, piszą rozbudowany test po zakończeniu każdego kolejnego rozdziału, niezapowiedziane kartkówki oraz sprawdziany ze słuchu. Trzeba poświecić wiele czasu na naukę, ale uważam,że warto.  Wcześniej, przez kilka miesiecy, uczyłam się w grupie mieszanej w Sprogcenter w Helsingør. Mimo, iz uczęszczałam na kurs dłużej  niż grupa, do ktorej trafiłam w IA szybko przekonalam się, że muszę nadrabiac olbrzymie zaległosci, związane glównie z gramatyką.
Moim zdaniem poznanie podstaw języka duńskiego po polsku jest świetnym rozwiazaniem.  Zdobywasz bardzo solidne podstawy do dalszej nauki. Pozdrawiam i życzę sukcesów w nauce :)

malinkaaa0071:
Właśnie widuję polską grupą na przerwach w kantynie:) Dyskutują (ecie) faktycznie o gramatyce:P
Ja jestem w grupie anglo-duńsko języcznej i również nie narzekam. Wysoki poziom, testy i czytanie lektur. Miłe zajęcia.
Tylko ciekawa jestem, czy jeśli ukończe już 6 moduł, to przyda mi się " dyplom ukończenia" w przypadku rekrutacji na studia...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej