Ogólne > Rodzina ...

to jak z tym obywatelstwem

(1/2) > >>

trzydziestka:
Hej, jestem tu nowa i probuje zglebic temat przyznania obywatelstwa dunskiego. Zrozumialam iz najpierw trzeba zrzec sie swoich innych obywatelstw  (swoja droga, w dzisiejszych czasach to swinstwo). A co jesli dziecko urodzi sie na terenie Danii, ale rodzice nie posiadaja obywatelstwa dunskiego... czy dziecko musi sie zrzec obywatelstw nalezacaych sie po rodzicach aby otrzymac paszport?

lilia:
Dziecko nie dostaje obywatelstwa tylko dlatego, że "się urodziło".
To znaczy dostaje, ale takie, jakie mają rodzice.

ReFormer:
No to chyba, ze chcesz dla dziecka, bo dla mnie nie ma zadnej roznicy, czy mam polskie, czy dunskie. W sumie to nawet wole polskie, bo bez problemu mozna miec konto w Polsce i oszczedzac chociaz na 4%, a nie na 0% w DK.

No i moze kiedys w koncu bedzie mozna jezdzic na polskich blachach ... to tez sie przyda :)

A tak - to bez roznicy.

Juta:
Roznica to dopabuse zrobi jak UE padnie ;)

roga:

--- Cytat: ReFormer w 27 Lut 2011, 23:45:16 ---,,,,, W sumie to nawet wole polskie, bo bez problemu mozna miec konto w Polsce i oszczedzac chociaz na 4%, a nie na 0% w DK.

--- Koniec cytatu ---
.Sa kraje gdzie odsetki moga byc jeszcze wyzsze, ale nie to jest wazne. Najwazniejsze przy wkladach w obcych walutach to kursrisiko. Jezeli strata na kursie pln bedzie w ciagu np. roku wyzsza niz  4% to tez twoj "afkast" bedzie negatywny. Zarabiajac dunskie korony , plasujac je w Polsce jest mowa o kursrisiko.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej