Ogólne > Tłumaczenia
Forsikringsbevis
AK211:
Dlaczego osoba sprzedająca auto życzy sobie posiadanie czegoś takiego ?
Co to w ogóle jest...? ???
Dziękuję.
Hans:
--- Cytat: AK211 w 04 Mar 2011, 08:48:31 ---Dlaczego osoba sprzedająca auto życzy sobie posiadanie czegoś takiego ?
Co to w ogóle jest...? ???
Dziękuję.
--- Koniec cytatu ---
Auto używane, kupowane od komisu?
Forsikringsbevis - potwierdzenie ubezpieczenia, w DK nie zarejestrujesz auta jeśli go nie ubezpieczysz (ansvar - duńskie OC).
Tablice rejestracyjne są potwierdzeniem ubezpieczenia, wiec dlatego jest to wymagane.
AK211:
Nic z tego nie rozumiem... Auto używane, rzęch za 7 tysięcy, z blachami..
Jak więc, skąd mam mieć "forsikringbevis"...?
Hans:
--- Cytat: AK211 w 04 Mar 2011, 16:24:39 ---Nic z tego nie rozumiem... Auto używane, rzęch za 7 tysięcy, z blachami..
Jak więc, skąd mam mieć "forsikringbevis"...?
--- Koniec cytatu ---
Ubezpieczyć auto musisz, przynajmniej "ansvar", czyli odpowiednik polskiego OC. I bez tego papierka auto na Ciebie nie może zostać zarejestrowane.
Jeśli rejestrujesz auto sam to ten papierek będzie potrzebny w SKAT. A jak w Twoim imieniu rejestruje sprzedawca, to musisz mu to dać, bo też to będzie musiał pokazać w SKAT. A ten papierek dostaniesz w firmie ubezpieczeniowej, tam gdzie zdecydowałeś się ubezpieczyć auto. Nie ubezpieczysz = nie wyjedziesz na ulicę proste.
AK211:
Czyli najpierw mam się zgłosić do firmy ubezpieczeniowej, powiedzieć, jakie to auto, a oni dadzą mi papierek i z tym dokumentem do sprzedawcy, który mówi, że załatwi resztę...? ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej