poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Gniazdo szerszeni  (Przeczytany 3009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anetka089

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Gniazdo szerszeni
« dnia: 24 Maj 2012, 15:37:02 »
Witam! Mój problem polega na tym, że tuż nad moim balkonem między deskami wlatują szerszenie pod dach. Podejrzewam, że właśnie mają tam gniazdko bo nie jednokrotnie widziałam jak się tam gromadziły. Nie wspominając już o tym, że parę razy wleciały mi do mieszkania przez drzwi. Moje pytanie jest następujące: gdzie ja mam to zgłosić? Czy do właściciela domu od którego wynajmujemy mieszkanie? Czy są jakieś odpowiednie służby, zajmujące się takim problemem tutaj w Danii. Mam prawie roczną córeczkę, i to o nią najbardziej się boję.

SGRW

• Gość
Odp: Gniazdo szerszeni
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Maj 2012, 21:12:25 »
Wszystko zależy gdzie mieszkasz, jeżeli w bloku, to do administracji oni się tym zajmą, a jeżeli mieszkasz w domku, to najlepiej do najbliższej jednostki Brand og Redning, albo sami się tym zajmą, albo zadysponują najbliższych chłopaków z Falck, w razie pytań służę pomocą, pozdrawiam.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Maj 2012, 22:06:04 »
Oj nie jestem pewna czy Falck sie tym zajmie. Gdy ja mialam kiedys w domu gniazda os, chyba z 5 szt, to firma ktora sie w tym specjalizuje za jeden chciala 500koron i to bylo jakies 5 lat temu.   Tu nie ma tak jak w PL ,  straz pozarna sie tym nie zajmuje no chyba, ze to zalezy od komuny.... Nie wiem.
Zglos wlascicielowi moze zechce cos z tym zrobic :)

Offline anetka089

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Maj 2012, 22:16:44 »
To jest dom, dwie rodziny w nim mieszka. I akurat my na poddaszu;) No nic, zdecydowaliśmy z mężem, że zgłosimy to właścicielowi, zobaczymy jak się sprawa rozwiąże.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #3 dnia: 24 Maj 2012, 22:16:44 »

Gniazdo os w garazu

Zaczęty przez Kazik40Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2276
Ostatnia wiadomość 16 Sie 2014, 14:37:33
wysłana przez Jomir