Ogólne > Rodzina ...

Pozwolenie o pobyt

(1/5) > >>

monika25:
Witam.Chcialam sie dowiedziec jak to jest.Staram sie o pozwolenie o pobyt,Dostarczylam juz praktycznie wszystkie dokumenty tzn,kontrakt,wszystke lony,rozliczenia roczne za 2008,2009,akt urodzenia corki,okazuje sie,ze oni zastanawija sie nad tym czy mi wydac to pozwoleni,bo brakuje dokumentow tzn,lonow za macierzynskie.Posiadam je i w poniedzialek pojde do tego urzedu. Zaznacze przy tym,ze corka urodzila sie w Danii,a ja jestem na macierzynskim i tu jest moje pytanie.Jesli nie dostane pozwolenia o pobyt to czy strace wszystkie swiadczenia,bo przyznam,ze jestem troche przerazona,bo myslalam,ze nie bede miec z tym wiekszego problemu,a tu sie okazuje,ze jest i owszem i to barzdo duzy.Prosze o sensowne odpowiedzi lub porady.Pozdrawiam wzystkich forumowiczow i dziekuje za wszelka pomoc

varszafiak:
nie masz sie czym martwic dostarcz wszystkie dokumenty ...chyba ze juz jestes po macierzynskim a Ty odmowilas powrotu do. pracy.
P.S. dlaczego starasz sie ponownie o pobyt?

monika25:
jak zaczynalam pracowac tu to potrzebowalam tylko pozwolenia o prace,wiec dostalam to bez problemu,nie potrzebowalam wtedy pozwolenia o pobyt natomiast mailam problem z zalatwieniem macierzynskiego,ale to glownie byla moja nie wiedza i brak jakich kolwiek informacji z bogservice,zanioslam wszystkie dokumenty procz karty prowadzenia ciazy od lekarza,no wiec pan z komuny skerowal mnie do socjalu,zebym mogla ubiegac sie o kontanhjælp,a do tego potrzebne bylo pozwolenie o pobyt,wiec zaczelam zaltwiac wszystkie formalnosci i o to tego efekty,dodam,ze macierzynski juz zalatwilam,wiec juz nie potrzebuje tego pozwolenia ani kontanhjælp

[Posted on: 02 Kwi 2011, 13:33:36]
a i jeszcze jedno,po macirzynskim moj szef nie przywroci mnie do pracy ze wzgledu na zly stan ekonomiczny firmy

varszafiak:
kurcze ..wyplata jakichkolwiek swiadczen jest uwarunkowana Twoim statusem w Danii.
Uruchomilas machinę ...
Powodzenia.

P.S   najwazniejsze ze sie sama nie zwolnilas i kontrakt nie wygasł.

monika25:
i co teraz a jak bym tam nie poszla to co wtedy,a jak pojde i dostne odmowe.Przeciez oni nie moga mnie tak po prostu odeslac do polski.Ja jestm 4 miesiace na macierzynskim,

[Posted on: 02 Kwi 2011, 13:56:51]
kontrakt mailam na cza nie okreslony

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej