poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: odsetki od kredytów  (Przeczytany 3086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ALP84

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
odsetki od kredytów
« dnia: 04 Kwi 2011, 16:10:19 »
Witam troszkę odnalazłem informacji na portalu dot tego wątku ale sa to już wiekowe wątki chciał bym sie upewnić czy to wszytsko teraz tak samo wygląda. (Odsetki placone do bankow, instytucji finansujacych i innych, podawane sa przez nie automatycznie do Skatu. To samo dotyczy placonych  odsetek od kredytow i pożyczkę. Nic nie musiszę wnosic do rozliczenia.) to informacja udzielona z przez jednego z formułowiczów.  Kredyt ziołem niedawno na auto, rozumiem, że skat sam zostanie poinformowany i wysokości odsetek. Czy mój fradrag zostanie zmniejszony przez Skat czy porostu przy rozliczeniu za 2011 rok w 2012 roku będę mógł sobie odliczyć te odsetki ( czy będę musiał sam to robić czy Skat sam je wylicza ile ma mi zwrócić). Czy muszę coś dodatkowo wypełniać teraz ?

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
Odp: odsetki od kredytów
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwi 2011, 22:05:19 »
Ja mam kredyt wziety z banku nordea na auto na okres osiem lat i w moim przypadku skat dostaje info z banku o oprecentowaniu i skat wyplaca mi co roku pare groszy od tego kredytu ale tez jest mozliwosc ze wyplaci ci calosc nalena od odsetek jednorazowo.Idz do skat i dowiedz sie czy wyplacone zostanie to na jeden raz czy tez co rok tak jak w moim przypadku.Ja zalatwielem to wlasnie w ten sposob zeby wyplacane bylo mi raz w roku zebym w razie jakis doplat mial wentyl bezpieczenstwa w postaci tego zwrotu,bo w przypadku wyplaty jedorazowej kasa sie rozejdzie i nie bedzie z czego zabardzo pozniej do skata oddac a tak to zawsze bedzie pare groszy mniej dla nich albo i w cale i oni beda winni mi.

poloniainfo.dk

Odp: odsetki od kredytów
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwi 2011, 22:05:19 »

Odsetki od kredytu hipotecznego w PL

Zaczęty przez andrewgol103Dział Podatki

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 5313
Ostatnia wiadomość 09 Gru 2011, 12:30:57
wysłana przez roga
Odsetki od kredytu na auto

Zaczęty przez siwylukDział Podatki

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 2367
Ostatnia wiadomość 04 Mar 2012, 13:59:50
wysłana przez siwyluk
Podajecie odsetki z lokat bankowych w Polsce w rozliczeniu dunskim?

Zaczęty przez ReFormerDział Podatki

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 12114
Ostatnia wiadomość 03 Lut 2011, 16:25:29
wysłana przez amager30
odsetki

Zaczęty przez jasDział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2633
Ostatnia wiadomość 24 Maj 2009, 12:52:44
wysłana przez KARMA