Ogólne > Edukacja
Studia 2011
lilia:
Drogie Koptyko, nie zamydlam nikomu oczu - żyję już trochę w Danii, mówię po duńsku, byłam przyjmowana na duńską uczelnię - byłam traktowana na równi z młodszymi kolegami z Danii.
Na stronie, którą podałam, stoi, że "ansøgning" przyjmowane są do 5.lipca - tak jest każdego roku :D
A mówiąc o "zarabianiu" przez pośredników, miałam na myśli fakt, iż są oni opłacani przez uczelnie duńskie, które chcą, by "werbowano" dla nich studentów ;D Tak "rozrosła" się np. VIA.. ;) ;D
inna:
....żyję już trochę w Danii, mówię po duńsku, byłam przyjmowana na duńską uczelnię ..... skoro tak to powinnas wiedziec ze 5 lipca przyjmuja na kvote 1. A zatem przyjmuja tylko z dunskim papierami.
Fristen for at søge optagelse gennem kvote 1 er den 5. juli, kl. 12.00.
Har du en international eller udenlandsk eksamen er fristen dog den 15. marts, kl. 12.00.
For at kunne søge en studieplads gennem kvote 1 skal du have en af følgende eksamener:
•højere forberedelseseksamen (hf)
•højere handelseksamen (hhx)
•højere teknisk eksamen (htx)
•studentereksamen (stx)
•særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF)
•udenlandske og internationale eksamener (herunder også den danske IB), der kan omregnes til dansk 13-skala
malinkaaa0071:
Z ogromna checia zaczela bym studia po dunsku. Naprawde. Ale jest jeden maciupenki mankament. Otoz poziom jezyka dunskiego w moim wydaniu jest nienajlepszy. A III modul nie wystarcza, zanim lecz skoncze cale VI chcie zaczac studia. Ide lilia do Ciebie na priva, bo juz mam troche duza glowe;)
lilia:
--- Cytat: inna w 14 Kwi 2011, 07:20:02 ---....żyję już trochę w Danii, mówię po duńsku, byłam przyjmowana na duńską uczelnię ..... skoro tak to powinnas wiedziec ze 5 lipca przyjmuja na kvote 1. A zatem przyjmuja tylko z dunskim papierami.
--- Koniec cytatu ---
Inna, nic z tego, zostałam przyjęta na studia bez żadnego problemu składając ansøgning z końcem czerwca ;D
Chcesz papiery...? ;) ;D
inna:
::) Po co mi twoje papiery ?????
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej