Ogólne > Rodzina ...
rodzinne
rocznik 1971:
Ojojojoj a ile tych dzieci sie w koncu urodzilo ..bo ta komuna to chyba cala na sygedagpenge pojdzie od takich wyliczen . ;)
monika25:
Od jakich wyliczen?? Bo nie rozumiem.Nie dostalam pieniedzy ktore mi sie naleza i dlatgo pytam,a cos ci sie nie podoba?
[Posted on: 20 Kwi 2011, 21:49:33]
Zadnego pisma nie dostalam,pani w komunie twierdzila,ze wszysko jest automatycznie i mam sie o nic nie martwic
roga:
--- Cytat: cwsm111 w 20 Kwi 2011, 21:05:17 ---Informacja od znajomego któremu urodziło się dziecko , nie pamiętam jak wygląda dokładna data wypłaty kwartalnej ale przyjmijmy że każdego pierwszego kwartału , czyli 1 styczeń ,1kwiecień itd , znajomemu urodziło się dziecko pod koniec stycznia i według komuny Odense pierwsze rodzinne będzie liczone od pierwszego kwietnia, za okres od urodzenie do 1 kwietnia nie będzie rodzinne wypłacane,jeżeli coś będziesz wiedzieć to napisz może zweryfikujemy opinie poszczególnych komun.
--- Koniec cytatu ---
Zamiast kabusewac sie informacja od znajomego, jepiej zasiegnac opinni u zrodla, a weryfikacja opinii poszczegolnych komun :o
o tym nie decyduja poszczegolnekomuny tylko lovgivning (prawo). Odnosnie terminu wyplaty przepis jest nastepujacy:
,,,Børneydelsen udbetales første gang i det kvartal, der følger efter barnets fødsel. Ydelsen udbetales kvartalsvis for de 0-14 årige (20. januar, 20. april, 20 juli og 20. oktober). Ungeydelsen udbetales månedsvis for de 15-17 årige (den 20. i hver måned),,,,,.
monika25:
To jak ja mam to rozumiec,ze te 5 miesiecy bylo minelo i teraz dali mi z laski na ucieche i powinnam byc szczesliwa? Bo oni chyba maja w systemie kto dostal ile dostal i kiedy dostal.Mam juz dosc chodzenia i odsylania mnie z kwitkiem czasem nawet mowia,ze czrne jest czerne a w rezultacie okazuje sie biale.Ja juz coraz mniej rozumiem ich.
[Posted on: 20 Kwi 2011, 22:56:51]
Mam wrazenie, ze im wiecej wiem tym mniej wiem.
aneczka.k:
--- Cytat: monika25 w 20 Kwi 2011, 23:00:08 ---To jak ja mam to rozumiec,ze te 5 miesiecy bylo minelo i teraz dali mi z laski na ucieche i powinnam byc szczesliwa? Bo oni chyba maja w systemie kto dostal ile dostal i kiedy dostal.Mam juz dosc chodzenia i odsylania mnie z kwitkiem czasem nawet mowia,ze czrne jest czerne a w rezultacie okazuje sie biale.Ja juz coraz mniej rozumiem ich.
[Posted on: 20 Kwi 2011, 22:56:51]
Mam wrazenie, ze im wiecej wiem tym mniej wiem.
--- Koniec cytatu ---
Jezeli cie odsylaja i nie umieja odpowiedziec na pytanie to zapytaj sie gdzie masz sie udac aby otrzymac odpowiedz od kompetentnej osoby.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej