Ogólne > Rodzina ...

rodzinne

<< < (6/12) > >>

hydrogen2:
Pozwolę sobie wtrącić, że sytuacja ma się trochę inaczej jeśli chodzi o wypłatę rodzinnego na dzieci przebywające w Polsce. Otóż ja zawsze dostawałem pieniądze z ok. miesięcznym opóźnieniem w stosunku do terminów podanych przez Rogę. Urzędnicy tłumaczyli to koniecznością sprawdzenia mnie, czy nadal tu przebywam, pracuję. W lutym natomiast otrzymałem pismo, w którym poinformowano mnie, iż od stycznia 2011 roku, świadczenia na dzieci przebywajace w Polsce, będą wypłacone jednorazowo na poczatku 2012 roku. Tak bynajmniej jest w Vejle. Nie wiem, czy inne kommuny stosują się do tego samego przepisu. dla mnie nie ma to większego znaczenia, o ile przez ten rok nie wymyślą kolejnego przepisu, który owych świadczeń mnie pozbawi. wszystko możliwe, bo we wcześniej wspomnianym piśmie jest również mowa o jakimś tajemniczym formularzu, który mam otrzymać około września, wypełnić i odesłać do kommuny. Szczerze mówiąc spodziewam sie wszystkiego.

HaniaSZ21:
Byłam w komunie wyjaśnic sprawę mojego rodzinnego i powiedziano mi że nie otzymałam dlateho że nie mam jakiejś rejestracji w skacie. Czy ktoś wie może dokładnie o co chodzi bo miał np. podobną sytuację.

roga:

--- Cytat: HaniaSZ21 w 27 Kwi 2011, 10:57:00 ---Byłam w komunie wyjaśnic sprawę mojego rodzinnego i powiedziano mi że nie otzymałam dlateho że nie mam jakiejś rejestracji w skacie. Czy ktoś wie może dokładnie o co chodzi bo miał np. podobną sytuację.

--- Koniec cytatu ---

Bylas w komunie wyjasninc sprawe i nie zainteresowalas sie o jaka rejestracje w Skat chodzi ? Komuna nie odpowoada "jakijs" rejestracju, tylko na pewno powiedziano ci o co chodzi - bo na tej podstawie komuna nie moze wyplacic, a wiec zna podstawe braku wyplaty. Mysle, ze nie bardzo zrozumialas o co chodzi.
,,,,,,,,,Czy ktoś wie może dokładnie o co chodzi,,,,,,,,,,,,

Teraz forumowicza zaczna glowkowac o co tu moze chodzic ? A bylas przy samym "zrodle" informacji, ktora moglaby sie przydac i Tobie i innym w podobnej sytuacji.

HaniaSZ21:
Oczywiście że byłam i trafiłam na bardzo nie miłą Panią która miała problem z wyjasnieniem czegokolwiek chodziło o coś takiego jak (registret taksebul) niestety nie wiem jak to się pisze nawet nie chciała mi tego napisać a niestety nie mówię po duńsku i nie wiem czy dobrze zrozumiałam że tak własnie to się wymawia

[Posted on: 27 Kwi 2011, 13:02:23]
Także Roga nie wiem czy tak komuś pomogę skoro nie wiem jak to się pisze może bym znalazła informacje na ten temat na forum ale bez pisowni tego nie dam rady. Pozostało jechać do skatu a nawet nie wiem czy bedą wymagać jakieś dokumenty odemnie jak nie wiem co to takiego

aneczka.k:

--- Cytat: roga w 27 Kwi 2011, 12:59:16 ---Bylas w komunie wyjasninc sprawe i nie zainteresowalas sie o jaka rejestracje w Skat chodzi ? Komuna nie odpowoada "jakijs" rejestracju, tylko na pewno powiedziano ci o co chodzi - bo na tej podstawie komuna nie moze wyplacic, a wiec zna podstawe braku wyplaty. Mysle, ze nie bardzo zrozumialas o co chodzi.
A bylas przy samym "zrodle" informacji, ktora moglaby sie przydac i Tobie i innym w podobnej sytuacji.

--- Koniec cytatu ---

Zgadzam sie z tym co juz zostalo napisane.W jakims jezyku musialas rozmawiac z ta osoba z komuny, zakladam ze angielskim wiec skoro nie umiala tago wytlumaczyc po angielsku nalezalo poprosic o nazwe dunska jezeli byla tak niechetna nalezalo Pani wytlumaczyc ze nie wiedzac o co chodzi nie jestes w stanie tego zalatwic, gdyby w dalszym ciagu nie udzielilaby Ci pomocy to grzecznie zaproponowac ze wezmiesz inny numerek i moze inny pracownik Ci wyjasni. Gdybys konkretnie na forum napisala o co chodzi z pewnoscia znalazla by sie dobra dusza ktora dala by Ci wyczerpujaca odpowiedz na pytanie.
Osobiscie nie spotkalam sie z taka sytuacja, owszem przy pobieraniu rodzinnego gdy dziecko jest w pl odbywalo sie to troche dluzej czasem dokumenty znikaly albo znajdowaly sie w biurku ale tego co opisalas nigdy nie slyszalam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej