Ogólne > Rodzina ...
rodzinne
marti:
Jednym komuna wypłaca z opóźnieniem, innym wcale a ja w tym miesiącu dostałam dużo więcej niż powinnam...
Córka skończyła już 2 lata, więc stawka teraz jest niższa a oni wypłacili mi jak w przedziale wiekowym 0-2 lata.
Oczywiście nie cieszę się zbytnio bo pewnie za jakiś czas się zorientują i następnym razem wypłacą mniej.
Ale to tylko świadczy o tym jaki bałagan w tej komunie panuje...
Co do niewiedzy urzędników to też miałam takie sytuacje że nawet 3-4 pracowników nie potrafiło mi odpowiedzieć na pytanie, straciłam tylko czas a i tak wyszłam z niczym. Dodam, że o niezrozumieniu mnie nie było mowy, bo zazwyczaj idę z kimś kto bardzo dobrze mówi po duńsku.
monika25:
Witam ponownie.Wlasnie wczoraj bylam w komunie,zapytac sie o zalegle rodzinne i oni maja tam prawdziwy burdel,bo pani sprawdzila w komputerze i jak byk bylo,ze pieniadze przeslali mi 1 stycznia.Wiec ja mowie uprzejmie,ale ja nic nie dostalam, Zeby to udowodnic musilam isc do banku.wziac wyciag z mojego konta od grudnia do kwietnia i zaniesc yo do komuny.Pani to uwaznie obejrzala napisala maila gdies tam i powiedziala,ze mam czekac do 2 tygodni.Jesli nadal nie otrzymam przelewu to mam tam zadzwonic. Jedna mala uwaga! Nie wiem czemu, ale pracownicy komuny byli nadwyraz mili ,nie wiem czym bylo to spowodowane,ale zaskoczona bylam strasznie.DZiekuje wszystkim za info i pozdrawiam
anha:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Córka skończyła już 2 lata, więc stawka teraz jest niższa a oni wypłacili mi jak w przedziale wiekowym 0-2 lata.
--- Koniec cytatu ---
Ale trzecich urodzin jeszcze nie miała,prawda?To wszystko jest prawidłowo.
Bo do trzecich urodzin dziecko na nadal 2 lata(plus kilka miesięcy).
aneczka.k:
--- Cytat: marti w 27 Kwi 2011, 19:36:13 ---Jednym komuna wypłaca z opóźnieniem, innym wcale a ja w tym miesiącu dostałam dużo więcej niż powinnam...
Córka skończyła już 2 lata, więc stawka teraz jest niższa a oni wypłacili mi jak w przedziale wiekowym 0-2 lata.
--- Koniec cytatu ---
2 lata pewnie masz na mysli skonczone np 2 lata i 8 miesiecy to tez jest 2 latka, 3 lat nie ma wiec dlatego wyplacili jak za dziecko 0-2 letnie, ta nizsza kwote dostaniecie jak skonczy 3 lata
0-2-årige: 4.248 kr. per kvartal (2011)
3-6-årige: 3.363 kr. per kvartal (2011)
marti:
Macie rację... ;) córka skończy 3 lata dopabuse w przyszłym roku... źle to doczytałam..
to miło ;) bo już się nastawiałam że będziemy teraz dostawać mniej... :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej