Ogólne > Rodzina ...
rodzinne
greg1969:
Wiem, że był okres i trzeba było odnawiać dokumentację co rok ale ponoć teraz już nie. Najlepiej idź do kommune i zapytaj albo zachowaj się pasywnie do póki płacą. Zobaczysz, że nie ma wpływu zapytasz i ewentualnie odnowisz dokumenty - zawsze Ci wyrównają.
6palcy:
tak zrobie greg
dzięki wszystkim
sylwusia89:
No ja tez niestety nie otrzymałam rodzinnego na dzieci...otóż okazało się, że oni nie mają w komunie informacji o tym, że pracuje i dlatego nie wypłacili...przy czym kilka dni temu dostałam decyzję o przyznaniu dodatku do mieszkania, gdzie był obliczony mój dochód za cały rok....a jednocześnie powiedziano mi, że nie mają informacji o dochodach...masakra jaki bałagan...
roga:
Informacja o tym ze sie pracuje, nie musi oznaczac ze znany jest dochod.
hydrogen2:
Witam. W mojej kommunie natomiast, zamiast jak do tej pory wypłat kwartalnych, wprowadzono jednorazową wypłatę świadczeń raz do roku. (dotyczy osób, których dzieci przebywają w Polsce). Tak więc za rok 2011 powinienem otrzymać wypłatę środków na początku 2012 roku. Ponadto w zeszłym roku obniżyli mi świadczenie na każde dziecko o ok.390dkk, ze względu na adres dzieci (Polska), ale czy to jest zgodne z prawem...nie wiem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej