Ogólne > Rodzina ...
ciaża w danii i poród szukam pomocy
HaniaSZ21:
Witam ja urodziłam pod koniec marca tego roku i od dnia urodzenia dziecka przysługuje Ci 14tygodni urlopu macierzyńskiego które jest płacone przez pracodawce potem jest 32 tygodnie własnie urlopu wychowawczego które można wziąć automatycznie po macierzyńskim lub pózniej to już zależy od Ciebie i to płaci już komuna. No a potem niestety trzeba wrócić do pracy ja wracam w lutym. Pozdrawiam
robert73:
hej dziewczyny, jestem w piatym miesiącu ciązy i bardzo chciałabym juz isc na zwolnienie , nie wiecie może czy trudno jest tutaj je dostać. prubowalam juz ale dostałam tylko na tydzień. obecnie nie pracuje, otrzymuje a kasse z 3f. problemu by nie było bo przecież i tak nie pracuje ale job center każe mi szukać praktyk tzw.aktivering i cały czas sie czepiają ze jestem juz na a kassie 6 miesięcy i jeszcze nie mam pracy ale nikt mnie nie chce zatrudnić jak tylko dowiedza sie, że w ciązy jestem. byłabym bardzo wdzięczna za jakieś informacje w jaki sposób otrzymałyście zwolnienia przed ósmym miesiącem ciązy.
nadusiaa:
ja bym sie nimi nie przejmowała i miała ich gdzies bierz to co mówia na luz i tak musza ci płacic,łaski nie robia a jak twierdza ze nic nie robisz to jak sa tacy cwani to niech sami ci cos znajda choc watpie.a wiec siedz w domu i pobieraj a kasse i nie przejmuj sie oni duzo gadaja
inna:
Dokladnie wyluzuj- wazniejsze jest dziecko niz jakis smieszny aktivering.
robert73:
dzięki za słowa pocieszena, właśnie wróciłam z job center i musze zacząć nową praktyke:( pozdrawiam
Nawigacja
Idź do wersji pełnej