Ogólne > Rodzina ...

alimenty w danii szukam pomocy

(1/8) > >>

ysia:
mój były mąż od grudnia 2010 r. nie płaci alimentów w polsce ja obecnie mieszkam w danii z moją corka i partnerem gdzie sie mam z tym udac ?dziękuje

karolwb:
Udaj się z tym do kościoła. Tam Ci na pewno pomogą :D :D :D :D.

ysia:
a od kiedy kościół ma coś wspólnego z alimentami a jak masz takie bzdety pisać to nie pisz wcale

nadusiaa:
no z tym to chyba do polski do komornika bo gdzie by indziej

varszafiak:
Spośród wszystkich działań, jakie w stosunku do dłużników podejmują gminy, większość z nich najbardziej chwali możliwość występowania do starosty z wnioskiem o odebranie im prawa jazdy.

– Dłużnik, który otrzymuje pismo w tej sprawie, bardzo szybko z własnej woli zgłasza się do nas, bo taka kara jest dla niego dotkliwa i ma bezpośredni wpływ na jego codzienne funkcjonowanie – mówi Edyta Łukowiec, kabusewnik sekcji świadczeń alimentacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie we Włocławku.

Dodaje, że w wielu przypadkach działa sama groźba odebrania tego dokumentu, a dłużnik zaczyna spłacać.
Dobre efekty przynosi też umieszczanie danych dłużników w jednym z trzech biur informacji gospodarczej na ogólnopolskich listach dłużników. To powoduje, że rodzic ma problem z uzyskaniem kredytu lub dokonaniem zakupów na raty, bo rejestry dłużników są sprawdzane przez instytucje finansowe i firmy.

fragment artykułu z Gazety Prawnej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej