poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Kredyt na dom  (Przeczytany 21566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rowrom

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Kredyt na dom
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Cze 2011, 00:03:29 »
Czysio pewnie innej pomocy oczekiwal, a nie chcial uslyszec idz do banku, lub byc podziwianym za odwage. Ja tez jak zdecydowalem sie na kupno domu wypytywalem sie innych znajomych ktorzy kupili domy, aby doradzili czego unikac, jaki najlepiej wziac kredyt itp rzeczy. Niech Ci co maja takie dobre rady przypomnieli sobie swoje poczatkii w Danii, nikomu nie bylo latwo. Kto pyta nie bladzi, a jak sie nie ma nic do powiedzenia, to lepiej nic nie mowic.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Cze 2011, 00:18:42 »
I to jest twoja rada odnosnie kredytu ?

Zacytuje twój wlasny post: ... jak sie nie ma nic do powiedzenia, to lepiej nic nie mowic.....

;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline rowrom

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Cze 2011, 13:17:52 »
to ty od poczatku nie mialas nic konkretnego do powiedzenia a moze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.Czysio prosil o rady tych ktorzy maja kredyty aby podzilelili sie swoimi doswiadczeniami. Ty na dzien dobry wyslalas go do banku. On pewnie tam pojdzie i bez twoich rad, ale chcial uslyszec opinie tych ktorzy przechodzili cala procedure wziecia kredytu.Juz nie pierwszy raz piszesz bzdury nie na temat,. Jestes na kazdym watku i na kazdy temat masz cos do powiedzenia. Sprawdza sie regula, ze kto ma wiedze na kazdy temat, tak naprawde nie ma zadnej wiedzy.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Cze 2011, 22:08:59 »
Rowrom: ...Sprawdza sie regula, ze kto ma wiedze na kazdy temat, tak naprawde nie ma zadnej wiedzy....

Rozumiem ze wypowiada sie specjalista z doswiadczeniem  ;D

.....Juz nie pierwszy raz piszesz bzdury nie na temat,...
Ty za to bardzo dokladnie opowiadasz o kredytach - bo przeciez o tym jest watek, a gdzie kredyty w twoim poscie ??

;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline hektor_wektor

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Cze 2011, 10:41:53 »
W Nordei pracownik banku twierdzil ze nie daja  karty dankort visa osob ktore nie maja stalego pobytu w Dani.Po zapytaniu jaka podstawa,ze taka polityka banku,zlozylem oficjalna zaptyanie do banku cytujac wypowiedz pracownika,co sie pozniej okazalo bylo to tylko jego zdanie,karte otrzymalem.Tak wiec pewnie zalezy  to od czynnika pojedynczego pracownika.
Pozdrawiam
To w ogóle jest jakiś przedziwny bank. Chciałem otworzyć tam konto, bo moja dziewczyna jako studentka otworzyła konto (jak to się mówi) raz-dwa. Spytałem jakie mam przynieść dokumenty, to usłyszałem, że oprócz tych podstawowych mam przygotować coś a'la mały budżet moich przychodów i wydatków. Zdziwiłem się i poszedłem do innego banku, w którym skończyło się na skserowaniu dwóch dokumentów i 300 koronach. Nie wiem czy Nordea jest tak super-świetnym bankiem ale ja na razie się zniechęciłem.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Cze 2011, 21:08:02 »
Skoro juz o Nordei mowa; zalozylam tam konto w 2007 roku, bez zadnych problemow, tylko z kopia karty podatkowej i kontraktem o prace. Dostalam tez Vise Dankort bez stalego pobytu. Jestem z banku zadowolona, ale nigdy nie ubiegalam sie o kredyt.

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Cze 2011, 00:26:54 »
Skoro juz o Nordei mowa; zalozylam tam konto w 2007 roku, bez zadnych problemow, tylko z kopia karty podatkowej i kontraktem o prace. Dostalam tez Vise Dankort bez stalego pobytu. Jestem z banku zadowolona, ale nigdy nie ubiegalam sie o kredyt.

W tym roku do jeszcze bylo ok,ale potem zaczal sie kryzys i co nie ktorzy nie splacili kredytow i wrocili do ojczyzny,wiec bank zmienil zasady

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 05 Cze 2011, 00:26:54 »

Offline M z Horsens

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +3/-1
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Cze 2011, 11:15:19 »
Bank Nordea to rasiści zasmarkani, o Dankort walczyłem dobre 2 m/ce tłumaczyli tylko dla Duńczyków dopabuse teksty o dyskryminacji pomogły i to u szefa oddziału.
Pożyczka na przerejestrowanie auta 40tyś chciałem,dawałem auto pod zastaw 2 letnie! nie bo to jest ruchomość i mogę z tym zniknąć ;D ;D. A pozatym kredyty tylko dla obywateli duńskich, taka polityka banku usłyszałem.
Konto mam 7 lat, nigdy minusa, szkoda gadać ::) Polecam Nordea Horsens ;D ;D ;D

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Cze 2011, 11:32:53 »
Dobry sposob to np zamowienie karty przez netbank,kredyty tez

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Cze 2011, 12:09:00 »
Inny dobry sposób to po prostu zmienic bank.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Cze 2011, 12:41:09 »
Podejrzewam, ze w trzech oddzialach tego samego banku w tym samym miescie mozecie uslyszec trzy rozne "historie"; pracownicy w malych oddzialach sa czesto malo kompetentni w sprawach kont dla "nowych" i dlatego zadaja "bog wie czego", tylko by zniechecic albo by byc w jakis tam sposob zabezpieczonym.

Nalezy podkreslic, ze tylko i wylacznie lønkonto nie jest dla wiekszosci bankow wystarczajaco apetyczne.

Sadze, ze uprzednie telefoniczne (mail?) umowienie sie na spotkanie (bez podania szczegolow) z funkcjonariuszem banku w sprawie przeniesienia konta czy otwarcia nowego spowoduje, ze traficie na kogos kompetentnego.Podczas spotkania, mozna niezobowiazujaco wspomniec o przyszlosciowych planach dotyczacych pensionsopsparing, zakupie domu, børneopsparing itp.

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Cze 2011, 12:54:50 »
Tak to szybko sie konczy,jesli prosi  o wskazanie gdzie to jest napisane w regulaminach banku,zapytaniu czy mamy wyslac oficjalne pismo do centrali banku ,bariery wtedy znikają,

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Cze 2011, 12:59:37 »
Tylko jaki jest sens korzystanie z banku którego sie nie cierpi, którego pracownicy nas dyskryminuja, do którego nie ma sie zaufania ??

To chyba jakas forma masochizmu ?

;D

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Cze 2011, 13:21:35 »
Tylko jaki jest sens korzystanie z banku którego sie nie cierpi, którego pracownicy nas dyskryminuja, do którego nie ma sie zaufania ??

To chyba jakas forma masochizmu ?

;D

A to juz zasada kto co lubi

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Cze 2011, 15:21:46 »
Ja szesc lat temu otworzylem konto w nordei i dostalem karte visa z debetem do 25 kola od reki,  tylko na prawojazdy z polski bez stalego adresu zamieszkania w danii nie mowiac juz o jakichkolwiek pozwoleniach na pobyt czy prace, oddzial ktory mi otworzyl konto jest w silkeborgu,i do tej pory nigdy zadnych problemow z nordea nie mialem i nie mam czy to biorac kredyt na zakup nowego auta czy nawet jakbym chcial wziasc kredyt na dom to samo mila i konkretna obsluga.Ale znam odzialy gdzie pracuja polglowki i barany z ktorymi nic nie mozna zalatwic,tak wiec jamysle za w kazdym banku nie tylko w nordei pracuja ludzie i pajace z gumy zalezy jaki oddzial w jakim miescie sie trafi.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 05 Cze 2011, 15:21:46 »

Kredyt hipoteczny w Polsce, a rekomendacja KNF.

Zaczęty przez TmkGzlkDział Hydepark

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 11745
Ostatnia wiadomość 16 Paź 2015, 19:35:01
wysłana przez aneczka.k
samochod -kredyt-przerejstrowanie

Zaczęty przez anka84Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6357
Ostatnia wiadomość 04 Sty 2008, 21:45:16
wysłana przez Jomir
Kredyt mieszkaniowy