Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

Sos Duński

(1/7) > >>

MargaretMitchell:
Sos duński
 
Składniki:
- 1 szkl. majonezu tradycyjnego
- 4 łyżki niebieskiego sera pleśniowego (rokpol)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 szkl. śmietany 30% lub jogurtu naturalnego
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- biały pieprz

Sposób przyrządzania:

Ser zmiksować z orzechami oraz śmietaną, połączyć z majonezem, sokiem z cytryny i przyprawić pieprzem. 
 

marta_malgorzata:
HMM,a z czy proponujes go jesc  ;) kolezanko?

Mauda:
może to jest sos "duński" tak jak pabusegi są "ruskie" albo jasne pieczywo to francuski chleb, ja takowego sosu nie spozywalam jeszcze
ale fakt kilka tygodni temu prawie rozwód :D wzięłam, bo do głowy by mi nie przyszło, że obiad który ugotowałam należy podać z sosem

poddaje sie jestem znerwicowana przez uzywanie polskich znakow  :o

Jomir:
Wszystko musi byc z sosem :)
Nawet kurde frytki chocby z keczupem :)

Tradycyjny schawbowy z ziemniakami - tez z sosem.
Rybka smazona - tez sosem :)

Tyle, ze ten sos na ziemniaki lub ryz... ale byc musi :)

vera:

--- Cytat: Mirra w 30 Wrz 2008, 09:21:18 ---Wszystko musi byc z sosem :)
.............

--- Koniec cytatu ---


no nie inaczej  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej