Ogólne > Hydepark

registreringsafgift?

<< < (3/3)

Habanero:
Wiem Spooky... Jest dokładnie tak jak mówisz, ale wiem też że jak jest auto sprzedane to można sobie to odpuścić i świat się nie zawali. Tak z doświadczenia ;) Miłej niedzieli

czysio:
Dzięki , naturalnie dla świętego spokoju opłacę jutro auto aby nie było ewentualnych komplikacji. Pozdrawiam

aneczka.k:
wiesz moze z tym nie byloby problemu gdyby to bylo z dnia na dzien ale autor napisal, ze teraz sprzedal samochod wiec kupujacy ma 3 tyg na rejestracje. Inna kwestia, ze znam przypadek zatrzymania samochodu do rutynowej kontroli i co wyszlo, ze wlasnie owy podatek nie jest oplacony wiec zabrali blachy haha, koszty lawety, rejestracji ale juz z nowymi blachami... chyba nie jest tego warte. Oni odliczaja dni wiec przez te max 3 tygodnie autor nie straci za duzo, a kupujacy nie bedzie mial ewentualnych problemow.

--- Cytat: Habanero w 07 Maj 2016, 23:04:29 --- I myślisz że ten ich rewelacyjny system komputerowy, który co jakiś czas regularnie robi numery, nagle "załapie" że brakuje takiej a nie innej wpłaty ?  Znam talentów którzy przeciągnęli termin wpłaty o prawie 2,5 miesiąca... Bez żadnych konsekwencji. Nie uwierzyłbym gdybym im na komputerze nie robił tej wpłaty osobiście. Jeżeli samochód jest sprzedany to już nie ma tematu

--- Koniec cytatu ---

Habanero:

--- Cytat: aneczka.k w 08 Maj 2016, 20:48:01 ---wiesz moze z tym nie byloby problemu gdyby to bylo z dnia na dzien ale autor napisal, ze teraz sprzedal samochod wiec kupujacy ma 3 tyg na rejestracje. Inna kwestia, ze znam przypadek zatrzymania samochodu do rutynowej kontroli i co wyszlo, ze wlasnie owy podatek nie jest oplacony wiec zabrali blachy haha, koszty lawety, rejestracji ale juz z nowymi blachami... chyba nie jest tego warte. Oni odliczaja dni wiec przez te max 3 tygodnie autor nie straci za duzo, a kupujacy nie bedzie mial ewentualnych problemow.

--- Koniec cytatu ---

Policja dostaje namiar na takiego gościa dopabuse po dwóch bezskutecznych wezwaniach do zapłaty... Więc mówimy o trzech miesiącach a niue trzech tygodniach. Płacę wszystkie rachunki terminowo i w żadnym wypadku nie namawiam do ich niepłacenia. Napisałem tylko że jest taka opcja i tyle. A autor wątku zrobi jak uważa... Zresztą napisał już co zrobi ;) A pogawędzić zawsze miło jest ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej