Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (30/94) > >>

Jomir:
Wszystko sie zgadza - jak chorobowe sie przedluza, to obowiazek jego placenia przechodzi na kommune. Zasady beda te same. To w celu ochrony pracodawcow.
Firma dostawala refundacje zasilku Tobie wyplaconego, dziala to nawet podobnie do polskiego systemu.

magdalena25:
Dokladnie zastanawiam sie tylko jak beda mi wyplacac bo do tej pory firma wyplacala mi chorobowe za 30 godzin tygodniowo, a znajomej ktora takze byla w ciazy takze firma wyplacala za 30 godzin a komuna juz za 37 godzin tygodniowo. Obie pracujemy przy kwiatach i mamy takie same kontrakty na których mamy min. 30 godzin tygodniowo zazwyczaj pracowalysmy po 35, 36 godzin. Czy jest to mozliwe ze komuna bedzie mi takze wyplacac za 37 godzin pracuje w jednej firmie juz 5 lat.

Jomir:
Wszystko zalezy ile zostanie wpisane w dokumencie, ktory zaklad pracy przesle do kommuny. Generalnie brane sa pod uwage godziny z ostatnich miesiecy.

magdalena25:
mam tez taka nadzieje bo jednak to znacznie mniej pieniazkow wychodzi niz do te pory dostawala. Zazwyczaj bylo to ok 14 tys dkk a jak by mi placili tylko za 30 godzin to bedzie to kwota 11 tys dkk to jest roznica

agg:
dziewczyny ! co do wczesniejszego watku na temat zwolnienia lekarskiego w ciazy - chce Was poinformowac kobiety ,ze w koncu udalo mi sie dostac zwolnienie   :D  ;D  ::)  :) .Ciesze sie bardzo z tego powodu .Zmienilam lekarza i nie musialam duzo tlumaczyc ,powiedzialam konkretnie ,ze chce isc na zwolnienie,bo praca jest dla mnie zbyt duzym obciazeniem i czuje po ciele ,ze to troszke za duzo .Pani lekarz nic nie pytala - odpowiedziala tylko zebym poinformowala pracodawce o tym i dostarczyla jej dokumenty z kommuny ,ktore dostane poczta ,a ona je wypelni i odesle dalej...

Kaarolina - Na spotkania z mlodymi mamami to chyba za wczesnie ,ale chetnie do Was dolacze za kilka m-cy  ;)
nadusiaa - czy Tobie sie udalo ??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej