Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (34/94) > >>

Jomir:

--- Cytat: franek w 11 Lis 2011, 14:07:17 ---czy z kazdej ciazy  trzeba robic problem zapytajcie swoje matki  albo babcie zgroza jakie slabe to pokolenie

--- Koniec cytatu ---

NOOOO... sprawdzmy tez umieralnosc noworodkow i kobiet w trakcie porodu czy tez pologu w tamtych czasach...

JULIA1964:

--- Cytat: agg w 02 Lis 2011, 17:14:35 ---pozwole sobie wkleic ten link z "artykuly w prasie polskiej " , mysle ,ze bedzie on interesujacy tez tutaj  ;)

http://wyborcza.pl/rodzicpoludzku/1,114118,10553874,Dunki_sa_bardziej_wyluzowane.html

przeczytalam i mysle ze jest ciekawy ten artykul ... Czy ktoras z was rodzila w domu ? Powiem Wam,ze nawet sobie wyobrazam siebie rodzaca w domu ... ogladalam troche filmow z porodow i przeraza mnie to ,ze lekarze sie tak spiesza z pomoca rodzacej - mam na mysli nacinanie , cisniecie na brzuch ,ciagniecie za glowke .Nie wiem ... moze sie myle ?Nie mam doswiadczenia w tych sprawach ale dla mnie wyglada to jak przyspieszanie tego wszystkiego na sile ...

--- Koniec cytatu ---
Lekarze wiedza co robia ,a nacinaja ,bo nie jest fajnie jak popekasz ,jak nie masz siły przec to musza na brzuch naciskac .taka natura .nie ogladaj filmow bo tak naprawde  porod nie jest taki grozny i bolesny .a warto troche pocierpiec.ja sie naczytałam i w wielkim strachu szłam na porodowke i najbardziej bałam sie tego nacinania a nie było tak zle .powodzenia

weronicisiunia:
tydzień temu urodziłam synka. To moje drugie dziecko. W Polsce przy pierwszym porodzie bylam nacinana. Tutaj  w Danii peklam. I szczerze mowiac mniejszy bol czuje teraz niz po nacieciu. Szycie w ogole mnie nie boli. Siadac moglam juz normalnie nastepnego dnia po porodzie. Przy nacieciu pamietam problem z siadaniem mialam chyba przez dwa tygodnie. Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od kobiety i jej ciala.

Reksio:
A ja u położnej miałam do wypełnienia całą listę przygotowawczą co do porodu, między innymi kto ma być przy porodzie, czy zgadzam się na obecność studentów, czy chcę być nacinana, jaka ma być forma znieczulenia - jeśli chcę znieczulenie itp. Oczywiście mam prawo zmienić zdanie, no i jeśli to będzie konieczne to będą nacinać ale tu o wszystko pytają pacjentkę przed porodem. Lista jest naprawdę długa i aż byłam zdziwiona jakie tam były pytania, o robienie lewatywy i naciskaniu brzucha też  :)

Mam rodzić w Aalborg za cztery miesiące, ale pytałam dziewczyny z mojej grupy na gimnastyce i każda wypełniała taką listę.

agg:

--- Cytat: Reksio w 16 Lis 2011, 00:59:06 ---A ja u położnej miałam do wypełnienia całą listę przygotowawczą co do porodu, między innymi kto ma być przy porodzie, czy zgadzam się na obecność studentów, czy chcę być nacinana, jaka ma być forma znieczulenia - jeśli chcę znieczulenie itp. Oczywiście mam prawo zmienić zdanie, no i jeśli to będzie konieczne to będą nacinać ale tu o wszystko pytają pacjentkę przed porodem. Lista jest naprawdę długa i aż byłam zdziwiona jakie tam były pytania, o robienie lewatywy i naciskaniu brzucha też  :)

Mam rodzić w Aalborg za cztery miesiące, ale pytałam dziewczyny z mojej grupy na gimnastyce i każda wypełniała taką listę.

--- Koniec cytatu ---

Super sprawa , tez chcialabym dostac taka liste ,do porodu zostalo mi  mniej niz Tobie,mam termin na koniec stycznia ,u poloznej bylam do tej pory dopabuse 2 razy,kolejny termin mam po swietach ,wybralam porod na Skejby .Czy ktos wie czy na Skejby tez daja taka liste do wypelnienia??

Podobno nie chca za bardzo dawac znieczulen ,czy to prawda ?Znajoma twierdzi,ze sa nastawieni tak bardzo na nature ,ze ze znieczuleniem czekaja do ost chwili...Mowila,ze rodzila w wodzie i ze jest lawiej niz "standardowo".Ale to pewnie indywidualna sprawa ...Moja mama miala zamiar rodzic w wodzie,ale nie zdazyla do niej wejsc  :) wiec nic mi na ten temat nie poopowiadala...
Reksio ,czy to bedzie Twoje 1wsze dziecko?

[Posted on: 16 Lis 2011, 12:11:58]

--- Cytat: weronicisiunia w 12 Lis 2011, 09:33:29 ---tydzień temu urodziłam synka. To moje drugie dziecko. W Polsce przy pierwszym porodzie bylam nacinana. Tutaj  w Danii peklam. I szczerze mowiac mniejszy bol czuje teraz niz po nacieciu. Szycie w ogole mnie nie boli. Siadac moglam juz normalnie nastepnego dnia po porodzie. Przy nacieciu pamietam problem z siadaniem mialam chyba przez dwa tygodnie. Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od kobiety i jej ciala.

--- Koniec cytatu ---

Gratulacje !! Nowy w domku  :) , wybraliscie juz imie ? My postanowilismy ,ze imie musi byc uniwersalne i pasowac wszedzie ( szczegolnie w PL i DK)synka nazwiemy Fabian  :)
Gdzie rodzilas? w ktorym szpitalu ?jak szybko wyszlas do domu ? jaka byla roznica w czasie miedzy 1wszym a 2gim porodem ?

Jakies dobre rady ??

Jak duzy sie urodzil ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej