Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (44/94) > >>

agg:
Hej Wam,dzwonila do mnie dzisiaj pielegniarka ,przyjdzie mnie odwiedzic w srode .Przy ostatniej wizycie u poloznej dostalam ta oferte i ja przyjelam,ale nie pytalam po co w zasadzie to jest  :) powiedziala ,ze bedzie to trwalo ok godzinki .
Mialyscie tez takie wizyty ?

Jomir:
Kazda kommuna ma inna oferte. Nasze spotkania z pielegniarkami zaczely sie dopabuse po narodzinach malej.

My natomiast zalapalysmy sie na program "ABC - Astma i alergia zaczynaja sie w dziecinstwie", w jego ramach bylam juz w ciazy objeta badaniami i opieka specjalistow. Musialam tez lykac tran i witamine D w czasie ciazy. Po urodzeniu mala przeszla rozne badania, nawet testy alergiczne. Jestesmy troche jakby "krolikami doswiadczalnymi", ale za to mamy pobrana i przechowywana krew pepowinowa, Mala jest pod stala opieka pediatry, pulmonologa i kardiologa. Oceniane jest jej zdrowie, ale i tez rozwoj. Po roku, dwoch i trzech rowniez ocena psychologa dzieciecgo.  W razie zachorowania, mozemy jechac bezposrednio do szpitala , zamiast kontaktowac sie z lekarzem rodzinnym.
Mala poki co tfu tfu, zdrowa jak ryba, ale zawsze dobrze miec takie zabezpieczenie.

Jezeli chodzi o program, to do nas akurat list przyszedl z zapytaniem czy nie chcemy, ale zawsze tez mozna spytac polozna, czy nie maja czegos ciekawego.

agg:
no i po wizycie  :) masz racje Jomir , kazda komuna ma inna ofete ... Ja jestem z innej komuny niz bede rodzic a oferte dostalam z tej kommuny w ktorej mieszkam.
A wiec jest to oferta 6 wizyt pielegniarki , pierwsza przed porodem i kolejne po ...a glownym powodem tych odwiedzin jest sprawa oszczedzania kommuny -za to ,ze wypisuja wczesniej ze szpitala oferuja wizyty . Po porodzie dostane oferte wspolnych spotkan z innymi mamami z okolicy,dostalam broszurke na temat karmienia ,ogolnie pytala jak sie czuje ,czy jestesmy gotowi ,czy mamy doswiadczenie ,obawy .Krotko opowiedziala jak to wyglada na poczatku z karmieniem i ze moze byc ciezko itd.
To spotkanie bylo raczej takie zapoznawcze przy kawie i ciastku ,a ta godzinka zleciala bardzo szybko  :)

Ogolnie to jestesmy zadowoleni z wizyty .

[Posted on: 30 Lis 2011, 18:27:50]
poniewaz wyszly mi niebieskie zyly na nodze lekarz zalecil mi rajstopy uciskowe , znalazlam takie na necie , problem w tym ,ze w ofercie opisane jest raz,ze sa to rajstopy ,innym razem,ze sa to ponczochy ,a na zdjeciu wyglada to na skarpety  :D

Jak myslicie ?
sa to rajstopy czy ponczochy ?

http://www.shopping4net.dk/Apotek/Gravid-Amning/Stoettestroemper/Mabs-Graviditetsstrumpbyxa-Beige.htm

Reksio:
Wysłałam Ci odpowiedź na prywatnym  :)

[Posted on: 07 Gru 2011, 19:07:42]
I spróbuj sklep "Sahva Care", powinien być w Aarhus, tam właśnie też mają takie rzeczy, ewt. kupowałam kiedyś przeciwżylakowe w Sallingu, produkowała niemiecka Lufthansa dla stewardess  :) Miałam wtedy stojącą pracę i były rewelacyjne  :)

Solvej:
Kiedys tu czytalam, ze ktoras szczesliwa mama blizniakow, chciala info o promocji na te zwierzaki na kolkach. Wczoraj, chyba, widzialam w reklamie Bilki, 200-300 kr taniej.

Pozdrawiam :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej