Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (58/94) > >>

kingamagda:
Witam, za 3 miesiące będę rodzic i tak się zastanawiam co należy przygotować do szpitala kiedy pod koniec ciąży zacznie się poród. Co muszę zabrać ze sobą dla mnie i dla maluszka ? Słyszałam, że niby w szpitalu dają wszystko dla dzidziusia ale pytam dla pewności, jak to jest z ciuszkami dla dziecka, butelkami, pieluszkami itd ??
Dodam także, że będę rodzić w szpitalu w Aarhus.
Pozdrawiam mamusie i przyszłe mamusie :)

Solvej:

--- Cytat: kingamagda w 26 Sty 2012, 13:40:54 ---Witam, za 3 miesiące będę rodzic i tak się zastanawiam co należy przygotować do szpitala kiedy pod koniec ciąży zacznie się poród. Co muszę zabrać ze sobą dla mnie i dla maluszka ? Słyszałam, że niby w szpitalu dają wszystko dla dzidziusia ale pytam dla pewności, jak to jest z ciuszkami dla dziecka, butelkami, pieluszkami itd ??
Dodam także, że będę rodzić w szpitalu w Aarhus.
Pozdrawiam mamusie i przyszłe mamusie :)

--- Koniec cytatu ---

I dobrze slyszalas, pisalysmy o tym juz wiele. W szpitalu jest wszystko co potrzebne dla dziecka a dla siebie wez podstawowe kosmetyki czylli szczoteczka i pasta do zebow no i kapcie. Butelki nie potrzebne przeciez bedziesz karmila piersia ?

Jomir:
Ja bym sie jednak zapytala poloznej.
Mi polozna zasugerowala zabranie ubranek dla dziecka. Powiedziala, ze czasem jak jest sadny dzien, to pralnia sie nie wyrabia czasowo i czasem brakuje. Butelka czy smoczek znajda sie w razie potrzeby na oddziale, wiec tez sie nie martw.
Podpaski, wkladki laktacyjne, pieluszki - sa na oddziale.

kaaarolina:
Ja rodzilam w Århus. tak jak pisala ktoras z dziewczyn wez tylko podstawowe kosmetyki dla siebie. ubranek dla dzieci jest tyle ze chyba musialoby cale miasto zaczac rodzic zeby zabraklo:) butelki tez maja ale w razie potrzeby dokarmienia dziecka robia to z takich malych "kubeczkow" - zupelnie nie wiem jak to nazwac:)
aaaa tylko nie zapomnij wziac ubran dla dziecka na wyjscie ze szpitala:)

Jomir:
KIELISZKI  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej