Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (62/94) > >>

agg:

--- Cytat: asiorekk w 03 Kwi 2012, 11:22:54 ---kingamagda no to powodzenia szybkiego i bezbnolesnego porodu życze:)  mi pozostało jeszcze 11 tyg i będę rodzić w Hvidovre;) a mam pytanie do wszystkich mam czy któraś z was wie może gdzie w Kopenhadze można sie zapisać do szkoły rodzenia i karmienia ale po angielsku? z tego co mówiła położna są takie dwie szkoły ale nie powiedziała gdzie. Jeśli któraś z was tam chodziła to prosiłabym o jakieś namiary:) dzięki wielkie i pozdrowionka dla w
szystkich ciężarówek:)

--- Koniec cytatu ---

asiorekk - nie chodziłam do żadnej szkoły rodzenia ani karmienia ,choć z ostatniego zawalilam sprawę bo sie nie przygotowalam w tym temacie.Radzę troche o tym poczytać wczesniej.ja po prostu nie wierzylam ,ze bede miała czym karmić i pewnie dlatego karmie teraz z butli :-/ .No ale tez fakt ,ze karmienie piersia to troche zajmujące zajęcie i gdybym karmiła w ten sposób to nie wyszlabym ani z pizamy ani z domu :-D zrozumiesz za niedlugo dlaczemu ;-)
co do porodu o nic sie nie bój,polecam herbatke z lisci malin ,bo wierzę ,ze mi pomogła (o porodzie pisałam kilka postow wczesniej )
spokojnie,bedzie dobrze.Nie bójcie sie dziewczyny.

CzaryMary:

--- Cytat: Reksio w 31 Mar 2012, 18:06:52 ---9 marca o 3.15 urodziłam naszą wyczekiwaną Wiktorię  - stąd też czasowa zmiana awatara  ;D

--- Koniec cytatu ---
Ale piękna Dzidzia! Gratuluję serdecznie!

klerka:

--- Cytat: asiorekk w 03 Kwi 2012, 11:22:54 ---kingamagda no to powodzenia szybkiego i bezbnolesnego porodu życze:)  mi pozostało jeszcze 11 tyg i będę rodzić w Hvidovre;) a mam pytanie do wszystkich mam czy któraś z was wie może gdzie w Kopenhadze można sie zapisać do szkoły rodzenia i karmienia ale po angielsku? z tego co mówiła położna są takie dwie szkoły ale nie powiedziała gdzie. Jeśli któraś z was tam chodziła to prosiłabym o jakieś namiary:) dzięki wielkie i pozdrowionka dla wszystkich ciężarówek:)

--- Koniec cytatu ---

Ja zrobilam rozeznanie w szkolach rodzenia i karmienia w CPH. Rigshospitalet ma wyklady na ktore mozna chodzic mimo ze sie tam nie rodzi, sa prowadzone po angielsku i sa za darmo. Nie sa to zajecia z oddychania, tylko wyklady, ale podobno to wystarczy, przynajmniej na poczatek. Nikt nie sprawdza obecnosci ani zadnych papabusew.
http://www.rigshospitalet.dk/menu/AFDELINGER/Juliane+Marie+Centret/Klinikker/Obstetrisk+Klinik/In+English/Pregnancy_and_delivery/Antenatal_classes/Antenatal+class+in+English.htm

oliwcia_kg:
Witam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie  ;) planowo za 3 tyg. będę rodzić w Hvidovre i chciałabym się zapytać czy któraś z was tam rodziła??? Intersuje mnie jak tam jest no i jaka opieka pozdrawiam :P     Nie ukrywam , że ten ostatni miesiąc strasznie się boje... pozdrawiam :D

swette_1986:

--- Cytat: oliwcia_kg w 04 Kwi 2012, 13:47:17 ---Witam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie  ;) planowo za 3 tyg. będę rodzić w Hvidovre i chciałabym się zapytać czy któraś z was tam rodziła??? Intersuje mnie jak tam jest no i jaka opieka pozdrawiam :P     Nie ukrywam , że ten ostatni miesiąc strasznie się boje... pozdrawiam :D

--- Koniec cytatu ---
Hey ja rodziłam w Hvidovre 10 miesięcy temu. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że nie miałam się do czego "doczepić" :) jestem baaardzo zadowolona i gdybym miała znów wybierać wybrałabym oczywiście znów szpital w Hvidovre. Opieka bardzo dobra, lekarze, położne wszyscy uśmiechnięci mili i skory do pomocy. No ale wiadomo zależy od gustu...Moja znajoma rodziła również w Hvidovre i nie ma najlepszej opinii zwłaszcza o personelu, bo jak twierdziła po porodzie ona powinna odpoczywać a dzieckiem powinni się zająć "szpitalni" niestety było inaczej i stąd to rozczarowanie..Ja jestem bardzo zadowolona. Polecam!! :)
Życzę szczęśliwego rozwiązania wszystkim przyszłym mamusiom :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej