Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
vaxa_rys:
--- Cytat: Jomir w 07 Cze 2012, 23:19:35 ---Pneumokki byly w tej malutkiej strzykawce, na druga nozke. Bardzo bola.
Mam nadzieje, ze uzywacie masci Emla na znieczulenie?
Ja kupuje sama i nakladam Misce, na 2-3 godziny przed szczepieniem. Warto, bo dziecie szczepienie bezstresowo przechodzi.
--- Koniec cytatu ---
ożżżżżżżżż, dlaczego nikt mi o tym magicznym specyfiku nie powiedział? całe udko smarujesz? musze kupic koniecznie.
anetka089:
Emla- czy to jest maść zakupiona w Danii i bez recepty? Za nie dlugo tez nas czeka szczepienie i chcialabym aby moja niunia przeszła do bezboleśnie.
Idris:
Emle mozesz kupic w Danii bez recepty, albo w formie masci, albo w formie plastrow. Przy szczepieniach i pobieraniach krwii u maluchow bardzo dobre. Zreszta tutaj to jest powszechnie znane, przynajmniej mi sie tak wydaje, a troche czasu z moim malym w szpitalach spedzilam, mowia na to potocznie tryllecrem.
Mala rada, dobrze jest zrobic probe, moze uczulac.
http://www.apoteket.dk/Laegemidler/Medicinhaandbogen/MedicineHandbookItemPage.aspx?id=1070
Reksio:
--- Cytat: CzaryMary w 07 Cze 2012, 23:16:37 ---Przypuszczam, że gdyby tak było jak piszesz to witamin nie sprzedawaliby w duńskich aptekach - a sprzedają.
Spytałam o to moją lekarkę i potwierdziła. Z tym że dopóki Sundhedsstyrelsen nie zatwierdzi tych badań, to z półek nie znikną. A ja zgaduję, że nie znikną nigdy bo to potężna kasa 8)
--- Koniec cytatu ---
Jomir:
Emla jest w dunskich aptekach i sklepach medycznych (internetowych).
Kosztuje tyle samo co w Polsce, wiec nie ma co z Polski ciagac.
Vaxa... az dziw bierze, ze sie kurczwe do tej pory nie zgadalasmy!!!
Smaruje sie powiedzmy punkotowo (kwadracik ok. 3x3 cm), w okolicy planowanego wklucia.
Maluszki dostaja szczepionki w udka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej