Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (86/94) > >>

MalaCzarna:
marysha :) proponuję jednak literaturę i badania np.profesor Majewskiej linki powyżej.

Co do mojej osoby ,sama korzystam z informacji przekazanych przez niezależnych lekarzy ,naukowców ,media itp.

Pamiętam chłopca z którym się bawiłam ,dziś nie ma z nim kontaktu !  :'(
Nie obchodzi mnie co inni myślą/ mówią/argumentują , wszystko wydarzyło się po podaniu szczepionki.
Dziecko urodziło się zdrowe , a teraz cierpi na autyzm !  :'( :'( :'(

Nie wspomnę w jakim stanie psychicznym jest matka!

marysha:
Czytałam artykuł i zwróciłam uwagę na to, ze ta pani krytykuje głównie USA, Polskę przestrzega a Danię chwali za umiarkowanie w szczepieniu.Postudiowałam również wszystkie linki przez nią-ta profesor- podane i nie są one zbyt wiarygodne-zbyt wiele ogólników, zaokragleń, okresleń ,,może prowadzić do choroby,,. Ja wiem, że te niedokładności spowodowane są zapewne  tym, ze ktoś nie chce dać pieniędzy na przeprowadzenie badań.Komisje Europejska pieniadze dała, ale nie to, na co chciałaby pani profesor .Zapewne też jest w spisku.Spisek, zmowa- być może łatwiej jest żyć w takim świecie. Cóż, megalomania niektórych nie ma granic...Uważają się za zbawcę naródów, brak jedynie pokrycia w rzeczywistości.
Mój wcześniejszy wpis był ,,nieco,, złośliwy w stosunku do Ciebie, ale zasłużyłaś sobie na to niestety. Rozumiem rozwagę, rozstrzygnięcie za i przeciw szczepieniom, nie rozumiem paniki, próby wpędzenia kogoś w bezczelny sposób w poczucie winy, bo dziecko szczepił, szerzenia niepotwierdzonych informacji i znawianie znaku równości miedzy szczepieniami i autyzmem.Może to taka chęć zaistnienia...Poczytaj trochę o spektrum autyzmu. Chociaz to zapewne zbędne, Ty i tak wiesz najlepiej. Z Reksiem tworzycie świetny spiskowy duet wzajemnej adoracji.

Idris:

--- Cytat: MalaCzarna w 12 Cze 2012, 18:47:13 ---Na podstawie dowodów i tysięcy dzieci które po szczepieniu zachorowały.
Dowodów jest mnóstwo chociażby wcześniejsze linki podane na tym forum.

A z tymi wolnymi mediami widzisz to tak jest bełkoczą i bełkoczą ,nie można ich przekupić(zupełnie nie lecą na kasę jak inni lekarze ,czasopisma medyczne itd), nie można zastraszyć (chociaż próbowano różnych sztuczek ) ,dla nich prawda jest najważniejsza i już !  :D
Uparli się aby uratować jak największą liczbę dzieci i dorosłych i nijak nie można im tego z głowy wybić. ;) :D
Wywlekają na światło dzienne  wszystkie machloje Wielkiej Farmy i ich sługusów ,wydaje się że mają wszędzie swoje macki ... jak nawiedzeni nękają nas prawdą  ;) :D .

--- Koniec cytatu ---
Do tej pory jedyny link, ktory moglby miec jaies znaczenie w dyskusji to List Prof Majewskiej. Bo tam przynajmniej nikt nie probowal grac na emocjach. Pozostale to kiepska publicystyka, poslugujaca sie frazesami i ogolnikami. A sama profesor Majewska nie mowi nie szczepcie, tylko szczepcie z rozsadkiem. Nie mowi, szczepienia sa zle i napewno powoduja autyzm, tylko byc moze... Gani polski system szczepien chwali skandynawski ale juz nie wspomina, ze roznica jest taka ze w skandynawskim nie ma obowiazkowego szczepienia przeciw gruzlicy i zoltaczce, natomiast jest przeciw pneumokokom. I nigdzie nie postawila znaku rownosci miedzy autyzmem a szczepionkami.
Ty stawiasz znak rownosci i mowisz, ze jest to poparte badaniami. Jakimi? Co w takim razie z dziecmi, ktore nie byly szczepione a choruja na autyzm?
Co do nazwy wolne media, to, ze cos sie nazywa wolne wcale nie znaczy, ze takie jest.
Umiar i rozsadek jest wskazany we wszystkim.

Jomir:

--- Cytat: MalaCzarna w 12 Cze 2012, 19:33:15 ---marysha :) proponuję jednak literaturę i badania np.profesor Majewskiej linki powyżej.

Co do mojej osoby ,sama korzystam z informacji przekazanych przez niezależnych lekarzy ,naukowców ,media itp.

Pamiętam chłopca z którym się bawiłam ,dziś nie ma z nim kontaktu !  :'(
Nie obchodzi mnie co inni myślą/ mówią/argumentują , wszystko wydarzyło się po podaniu szczepionki.
Dziecko urodziło się zdrowe , a teraz cierpi na autyzm !  :'( :'( :'(

Nie wspomnę w jakim stanie psychicznym jest matka!

--- Koniec cytatu ---
Mala, przy calym moim szacunku do CIebie oraz uznania, dla dyskusji, ktora potrafisz prowadzic na kulturalnym poziomie, musze jednak stwierdzic, ze chyba masz bardzo nikle pojecie o autyzmie.
Brak kontaktu, to jedynie jeden z symptomow, niestety nie jedyny. Dotyczy tylko glebokiej formy autyzmu, wystepujacej wbrew panujacej opinii wsrod mniejszosci chorych. Sa tysiace dzieci/doroslych autystycznych, z ktorymi jest swietny kontakt. Sa tysiace autystykow, ktorych trudno wyodrebnic z tlumu. Sa tysiace samodzielnych, swietnie funkcjonujacych doroslych.
Autyzm, to naprawde cos innego niz brak kontaktu.

Co do matki, jesli ja znaasz (a jak Cie znam, to znasz), powinnas jej pomoc, stanac jak najszybciej na nogi.
Koniec z umartwianiem sie i rozpacza, by pomoc dziecku, musi sie pozbierac. Tak wiec daj jej pozytywnego kopa i w droge. Naprawde mozna zdzialac cuda!
Rozpaczajace i placzace matki nie sa w stanie pomoc dziecku, zreszta, co ja TOBIE! bede pisac. Ty wiesz najlepiej! (tak jak i wiesz, ze nie pisze tego ironicznie, a znow z uznaniem dla Ciebie)

Jomir:

--- Cytat: MalaCzarna w 11 Cze 2012, 23:30:14 ---Wcześniej też pewnie były ale w 1943  dopabuse jednostka chorobowa została nazwana i zdiagnozowana,jeśli dobrze pamiętam jednocześnie w dwóch ośrodkach chyyyba Wiedeń i USA poszukaj to znajdziesz mnie się nie chce :-[
Wolę się przyłączyć do twojej drużyny gwiżdżących, obiecuję dać z siebie wszystko  ;) :D

Einstein hihihi mnie uczono, że miał ADHD biedny już mu tyle choróbsk przypisano, a to wszystko że zwiał ze szkoły w 6 klasie hihihi  :D   

--- Koniec cytatu ---

Autyzm, Zespol Aspergera, Zespol Turrotea, ADHD, ADD, OCD...
Te choroby leza bardzo blisko siebie, roznia sie niuansami, wsrod ktorych na obecna chwile i lekarze poruszaja sie jak dziecko we mgle. Jest bardzo wiele wspolnych symptomow, czesto te choroby wspoltowarzysza sobie.
Za Autyzmem/Zespolem Aspergera u Einstaina przemawia jego genialny umysl i glebokie zainteresowanie jedna dziedzina. To to typowe dla autystykow.
Poza tym jego nieumiejetnosc dostosowania sie do grupy, zaakceptowania regul spolecznych, funkcjonowania w spoleczenstwie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej