Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (92/94) > >>

kingamagda:
Witam, ja rodziłam niecale 2 miesiace temu w Randers:) ogolnie opieke wspominam bardzo dobrze, jak czegos potrzebowalam odrazu to dostalam :) sale sa super wyposazone, sa duze  pokoje z oddzielna sala do porodu i tam gdzie sie wypoczywa po porodzie, oraz lazienka z duza wanna :)
Ja rodzilam 13 godzin, a jesli chodzi o sam porod to bylo dosc ok, z tym ze ja trafilam chyba na troszke nie taka polozna, ogolnie byla przy porodzie jedna polozna, studentka i moj maz. Polozna tylko siedziala nic nie robila oprocz wydawania instrukcji studentce, a caly porod odbierala studentka, byla bardzo mila.
W Danii klada nacisk na porod naturalny, abys urodzila bez zadnych " wspomagaczy" dlatego nie bylam zadowolona z tego iz nie zostalam nacieta, przy parciu glowka synka wychodzila, gdy nie parlam sie chowala, nie mialam sily przec mocniej w takim strasznym bolu. Parlam pod koniec ponad 2 h, a polozna mnie nie naciela powidziala ze tego nie zrobi, mimo iz nie moglam urodzic. Urodzilam dopabuse gdy kazala mi wstac, na stojaco. Efekt byl taki iz moj synek mial raczki nad glowa i peklam na calej dlugosci az za odbyt i skonczylo sie 2,5 godzinnym szyciem i plastyka. Po tym dochodzilam do siebie 4 tygodnie. Po nacieciu bylo by zupelnie inaczej, gdyz naciecie wykonuje sie pod skosem i szybciej sie goi, a ja peklam wzdluz odbytu i meczylam sie 4 tyg. Od porodu minely prawie 2 miesiace wszystko juz prawie wrocilo do normy :) byc moze inna polozna by naciela, tego nie wiem...
a jesli chodzi o cesarke moze byc ciezko bo jak pisalam wszystko naturalnie. Ale jesli masz problemy z oczkami to mysle ze masz duza szanse :)
Ogolnie w Randers jest ok, zycze szczesliwego porodu :)

Angelika11:
Ja mam cesarke na zyczenie zaplanowana w Aalborg na sierpien...;) powod: paniczny strach przed porodem naturalnym....

Reksio:

--- Cytat: Angelika11 w 20 Lip 2012, 07:45:25 ---Ja mam cesarke na zyczenie zaplanowana w Aalborg na sierpien...;) powod: paniczny strach przed porodem naturalnym....

--- Koniec cytatu ---

Skoro piszesz "paniczny strach", to nie nazwałabym tego na życzenie. Gdyby strach był powodem to każda by miała cesarkę  ;D U Ciebie widocznie ocenili sytuację jako mogącą skomplikować poród naturalny. Dla duńczyków (na szczęście) stan psychiczny pacjentów jest równie ważny jak zdrowie fizyczne i biorą w ocenie jedno i drugie pod uwagę.

Życzę powodzenia, ja miałam tam super poród, świetną opiekę i jak najlepsze wspomnienia  :)

agnieszka1234:

--- Cytat: Angelika11 w 20 Lip 2012, 07:45:25 ---Ja mam cesarke na zyczenie zaplanowana w Aalborg na sierpien...;) powod: paniczny strach przed porodem naturalnym....

--- Koniec cytatu ---
Angelika jak Ci sie udało to załatwić, i od kiedy juz wiedziałaś, że będziesz miała cesarke. Byc może trafilas na milego lekarza. Poradz proszę jak powinnam rozmawiać z lekarzem.

agnieszka1234:
czy ktos wie gdzie znalesc kalkulator do obliczenia zasilku macierzynskiego barsel? Brakuje mi 2 øre do stawki godzinowej, zeby otrzymac najwyzszy zasilek, chce obliczyc ile będę mogła otrzymać z tą stawką którą mam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej