Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (2/94) > >>

agg:
Witajcie przyszle mamusie i juz mamusie  :)  ,

Jestem w ciazy i mam kilka pytan dla tych z was ,ktore przechodza/ly lub rodza/rodzily w Danii .

1.Jak wyglada sprawa zwolnienia lekarskiego ? Jest to trudne ?Kiedy poszlyscie na zwolnienie ?

2. Czy w szpitalu jest dobra opieka?A moze rodzilyscie na Skejby (Århus)?

Chetnie nawiaze tez kontakt z ciezarnymi z okolic Århus -Skanderborg -Horsens -Silkeborg-Odder .

pozdrawiam
Agnieszka

nadusiaa:
własnie też mnie to interesuje jak wyglada za zwolnieniem lekarskim.przedstawie po troszku moja sytuacje.w lutym usunieto mi ciaze byłam w piatym miesiacu malenstwo bardzo chore.przezyłam to strasznie,w czerwcu miałam spotkanie w sprawie dziecka i potwierdzenia badan znowu wszystko wrociło.teraz dowiedziałam sie ze jestem w ciazy zle sie czuje,jestem zmeczona nic mi sie nie chce robic nie mam sił oczy mi sie same zamykaja,czuje sie zmeczona,dowiedziałam sie ze mam tez niedoczynnosc tarczycy i musze brak tabletki,w dodatku strasznie boje sie o dziecko nie moge spac kazda wizyta na usg to bedzie dla mnie strach ze usłysze cos złego.w jobcenter babka chce mnie wysłac do pracy sprzatac ale ja nie mam sił,co mam zrobic aby dostac zwolnienie.moj lekarz dunski jest głupi i co kolwiek o niego prosic to powie nie wiec na zwolnienie napewno nie mam co liczyc,czy nie wiecie moze czy wilga tez ciezarnym moze wystawic zwolnienie ,doradzcie

vred:
Witam
Jestem "ciezarowka" z Horsens :) i chetnie nawiaze kontakt  z ciezarnymi z okolicy.

EVA77:
Nadusia. Jak ja bylam w ciazy tez staralm sie o zwolnienie. Bylam po 2 poronieniach i tez nie moglam od lekarza dosprosic sie zwolnienia. Zalatwilam sobie zwolnienie tez od jakiegos polskiego lekarza-moze i Wilga nie pamietam, z Kopenhagi jakis. A po jakims czasie dostalam papier z komuny ze moj lekarz rodzinny ma wystawic zaswiadczenie o moim stanie zdrowia. Na szczescie trafilam na innego lekarza co pozytywnie dla mnie wypelnil te papiery i napisal ze nie moge pracowac. Potem jeszcze mialam male problemy u pracodawcy bo ten lekarz wystawil rachunek dla mojego szefa 500 koron za zwolnienie, a moj szef wogole nie zadal od lekarza zwolnienia.Tak ze daruj sobie zalatwianie zwolnienia od Wilgi bo wydasz na marne pieniadze a i tak z papierami bedziesz musiala sie udac do swojego lekarza rodzinnego. Naciskaj o zwolnienie. Jesli boisz sie o zdrowie maluszka, po prostu mow ze bardzo zle sie czujesz itp...U mnie w przychodni przyjmuja rozni lekarze, moze u Ciebie tez mozna zapisac sie do innego. I mysl pozytywnie. Nie wiem jak wyszly badania Twojego dzidziusia, ale pewnie dobrze skoro zdecydowalas sie na druga ciaze. Wiec nie ma co sie zamartwiac na zapas.

Mrozik:
Zalezy od szczescia na jakiego lekarza trafisz,moja zona miala to szczescie i cale 9 miesiecy ciazy przesiedziala na chorobowym.Moze tez zalezec od tego jaka wykonujesz prace,akurat moja zona pracuje w fabryce kurczakow na nocce,gdzie jest zimno i slisko.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej