poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CIĄŻA  (Przeczytany 245023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: CIĄŻA
« Odpowiedź #390 dnia: 11 Cze 2012, 18:59:43 »
Według mojej lekarki Emla jest bardzo skuteczna przy nakłuciu ciałka (dzięki znieczulającej miejscowo lidokainie) ale do szczepienia mi nie poleciła, bo samo szczepienie i tak boli i na to nie pomoże. Za to poleca przy pobieraniu krwi  :) U mojej lekarki pielęgniarka szczepi w pośladki  8)
Mojej corce pomaga. Za kazdym razem uzywalam Emla i wszystkie szczepienia, jak do tej pory, przebiegly bez placzu, czy nawet stekniecia. MOze pora zmienic lekarza?
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #391 dnia: 11 Cze 2012, 19:03:42 »
AE nie oceniaj po nazwie, chyba nie jesteś aż tak powierzchowną osobą? Tu trzeba czytać... ze zrozumieniem. I napisałam chyba że do dla informacji dla zainteresowanych, a nie jako początek dyskusji, więc ja się w to nie wpisuję  ;D Ale skoro twierdzisz że autor artykułu jest niewiarygodny (wykształcony i praktykujący lekarz) to wg. ciebie żaden lekarz nie jest wiarygodny. No chyba że weterynarz  ;D
Lekarz, ktory skonczyl kiedys tam studia i po prostu leczy (tudziez, jak sie ladnie mowi, praktykuje), to niestety nie jest dla mnie najlepszy lekarz.
Zawod lekarski, to jeden z zawodow, w ktorym nie wystarczy po prostu skonczyc studia i leczyc. Trzeba ksztalcic sie nieustannie, az do emerytury.
Lekarz, w stopniu lekarza moze byc dobry jako taki rodzinny lekarz, do aplikowania antybiotyku na angine, ale w zaden sposob nie bedzie autorytetem naukowym.

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #392 dnia: 11 Cze 2012, 19:08:02 »
Jomir, nie błagaj  ;D To nie tekst dla ciebie a dla zainteresowanych. Ty przecież jesteś specem we wszystkim i nikt nie podważa twojej nieomylnej opinii, ale forum jest też dla innych, i dla nich właśnie zamieściłam te linki  :)
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: 11 Cze 2012, 19:09:00 »
Jomir tutaj masz wywiad z prof.dr hab Marią Majewską,ktora jest biochemikiem ,neurobiologiem przez ponad 25 lat pracowała w USA w różnych instytucjach naukowych m.in. na Uniwersytecie Harvard  oraz w Narodowym Instytucie Zdrowia .Profesor zajmuje się badaniem szkodliwości szczepień na dzieci a autyzmem .
Wywiad jeden ze starszych ale warto posłuchać

Profesor Majewska o szczepionkach

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #394 dnia: 11 Cze 2012, 19:09:08 »
Reksio  :) ja mam taki sam stosunek do szczepień ,sama też nie szczepię się!

Zawartość szczepionek formaldehyd ,rtęć i związki aluminium,fenol /kwas węglowy/,borax /środek mrowkobójczy/,metanol ,farby,aceton /rozpuszczalnik ,zmywacz do paznokci/,gliceryna,środek antyzamarzacz,MSG  i kilka innych trucizn oraz toksyczne tkanki organów zwierzęcych i ich krwi /np.małp ,krów ,kurcząt,świń ,owiec ,psów itd/,zwierzęcy środek zakażający /np.SV40 ktory wywołuje raka,komórki ludzkich płodów pochodzących z aborcji,wiele obcych protein ....

resztę zobaczycie w filmiku prawda o szczepionkach

To faktycznie mocny argument - mam na mysli, ze Ty sie nie szczepisz, to my tez nie powinnismy.

Co do skladu chemicznego szczepionek.
Hmm.. tablica Mendelejewa jest jaka jest... a pozniej sie to wszystko miesza i miesza... raz wyjdzie guma do zucia, raz cukierek, raz kwas siarkowy, raz heroina, a raz szczepionka przeciw grypie...
To tak jak z weglem, raz wrzucasz go do pieca, a raz masz z niego diament.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #395 dnia: 11 Cze 2012, 19:10:22 »
Jomir tutaj masz wywiad z prof.dr hab Marią Majewską,ktora jest biochemikiem ,neurobiologiem przez ponad 25 lat pracowała w USA w różnych instytucjach naukowych m.in. na Uniwersytecie Harvard  oraz w Narodowym Instytucie Zdrowia .Profesor zajmuje się badaniem szkodliwości szczepień na dzieci a autyzmem .
Wywiad jeden ze starszych ale warto posłuchać

Profesor Majewska o szczepionkach

Tak, Majewska jest autorytetem, bardzo powaznym. Problem polega na tym, ze poki co inni lekarze nie sa za chetni by stanac za nia murem. Co oznacza tylko jedno. Jej argumenty sa za slabe.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #396 dnia: 11 Cze 2012, 19:13:19 »
To faktycznie mocny argument - mam na mysli, ze Ty sie nie szczepisz, to my tez nie powinnismy.

To jest argument na mój osobisty stosunek do szczepień ,nie wierzę więc nie szczepię się . :)
Dlaczego mam niszczyć swój system immunologiczny ? Przecież to mój największy przyjaciel !  :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #396 dnia: 11 Cze 2012, 19:13:19 »

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #397 dnia: 11 Cze 2012, 19:14:47 »
Mojej corce pomaga. Za kazdym razem uzywalam Emla i wszystkie szczepienia, jak do tej pory, przebiegly bez placzu, czy nawet stekniecia. MOze pora zmienic lekarza?

A może dziecko tak gruboskórne jak i matka. A tak, przecież mam inne zdanie i nie powinnam go tu pisać bo się przyczepisz. Przecież TY się nigdy nie przyznasz że autyzm może być spowodowany szczepionką (i brakiem zainteresowania tematem u rodziców) bo ty jesteś perfekt i błędów nie robisz, więc co złe to nie ty  :o
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #398 dnia: 11 Cze 2012, 19:15:32 »
Jomir, nie błagaj  ;D To nie tekst dla ciebie a dla zainteresowanych. Ty przecież jesteś specem we wszystkim i nikt nie podważa twojej nieomylnej opinii, ale forum jest też dla innych, i dla nich właśnie zamieściłam te linki  :)

I dzięki ci Reksio ja skorzystałam !  :)  Prześlę dalej !   

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #399 dnia: 11 Cze 2012, 19:17:00 »

Co do skladu chemicznego szczepionek.
Hmm.. tablica Mendelejewa jest jaka jest... a pozniej sie to wszystko miesza i miesza... raz wyjdzie guma do zucia, raz cukierek, raz kwas siarkowy, raz heroina, a raz szczepionka przeciw grypie...
To tak jak z weglem, raz wrzucasz go do pieca, a raz masz z niego diament.

To za to jest argument  ;D  ;D  ;D

Raz po szczepionce dziecko normalne a raz opóźnione, co tam....

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #400 dnia: 11 Cze 2012, 19:20:20 »
Ja bym chciala krotko uciac, dyskusje autyzm-szczepionka:
Po dzis dzien nie ustalono jednoznacznie genezy choroby, tak wiec szczepionka, jest tylko jedna z tez. NIestety, najslabsza. Poki co, najmocniejsza, jest teza o endogenezie genetycznej.
Szczepienie, nie moze zaburzyc genotypu "istniejacej" istoty.

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #401 dnia: 11 Cze 2012, 19:22:44 »
I dzięki ci Reksio ja skorzystałam !  :)  Prześlę dalej !

Ja też dostałam te linki od polskiego lekarza z Akademii Medycznej, więc "podałam" dalej. Ale że babka jest profesorem, to też się tutaj nie liczy, bo to moja rodzina. Tylko że rodzina źle mi ani mojemu dziecku nie życzy. A linki podała bo cały czas z nią między innymi dyskutuję o szczepionkach bo niedługo sama "powinnam" szczepić, wiec mnie przekonuje jak może  :) Kto się interesuje, czyta i nie komentuje, ale jak ktoś nie ma co robić tylko się czepiać to mamy rezultat. Wiesz jak to jest, "uderz w stół to nożyce się odezwą"  ;D

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #402 dnia: 11 Cze 2012, 19:23:21 »
To jest argument na mój osobisty stosunek do szczepień ,nie wierzę więc nie szczepię się . :)
Dlaczego mam niszczyć swój system immunologiczny ? Przecież to mój największy przyjaciel !  :)
Jasne i masz prawo tam myslec. Natomiast argument dla innych to zaden.
Generalnie, przyznam, ze nieuwaznie przeczytalam Twoja wypowiedz. Tobie chodzilo o zupelnie co innego :)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #403 dnia: 11 Cze 2012, 19:27:26 »
A może dziecko tak gruboskórne jak i matka. A tak, przecież mam inne zdanie i nie powinnam go tu pisać bo się przyczepisz. Przecież TY się nigdy nie przyznasz że autyzm może być spowodowany szczepionką (i brakiem zainteresowania tematem u rodziców) bo ty jesteś perfekt i błędów nie robisz, więc co złe to nie ty  :o
Reksio:
Po pierwsze, nie mnie przyznawac racje lub nie. Nie jestem ani naukowcem, ani lekarzem, choc lekarzy szkole czasami. ja pisze tylko o jednym: NIE MA JESZCZE POWAZNYCH, PRAWDZIWYCH DOWODOW NAUKOWYCH na to.

Po drugie: po raz kolejny, brzydko zachowujesz sie w dyskusji. Raz obrazilas moje chore dziecko, teraz nazywasz inne gruboskurnym. Osobiscie zupelnie mnie to nie porusza, ale uwazam, ze nie ladnie.
Sama nie chcialabys by w dyskusji obrazano, Twoje malutkie dzieciatko, nie obrazaj tez innych.
Jestes zla na mnie! NIe na moja corke!

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #404 dnia: 11 Cze 2012, 19:29:07 »
Ja też dostałam te linki od polskiego lekarza z Akademii Medycznej, więc "podałam" dalej. Ale że babka jest profesorem, to też się tutaj nie liczy, bo to moja rodzina. Tylko że rodzina źle mi ani mojemu dziecku nie życzy. A linki podała bo cały czas z nią między innymi dyskutuję o szczepionkach bo niedługo sama "powinnam" szczepić, wiec mnie przekonuje jak może  :) Kto się interesuje, czyta i nie komentuje, ale jak ktoś nie ma co robić tylko się czepiać to mamy rezultat. Wiesz jak to jest, "uderz w stół to nożyce się odezwą"  ;D

Powiem krotko Reksio: NIE SZCZEP! Twoje dziecko, Twoja decyzja.
A od cudzych dzieci sie po prostu odczep :)
I na tym koncze moja gre w szachy, nie chce miec powywracanych pionow i jeszcze ubrudzonej planszy  ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #404 dnia: 11 Cze 2012, 19:29:07 »

ciaza

Zaczęty przez kjoopDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6860
Ostatnia wiadomość 30 Gru 2014, 08:58:30
wysłana przez Jomir
Ciąża

Zaczęty przez Hania1111Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8213
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2022, 21:41:32
wysłana przez RybkaWillego
Ciąża a akasse

Zaczęty przez ewkasDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6801
Ostatnia wiadomość 07 Maj 2014, 10:21:42
wysłana przez letniak
Ciąża a praca na farmie norek

Zaczęty przez asienka17225Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9068
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2018, 09:34:26
wysłana przez Michalina3838
Ciąża i bezrobocie.

Zaczęty przez ewelina_corazonDział Podatki

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12476
Ostatnia wiadomość 14 Paź 2012, 17:55:33
wysłana przez roga