poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: UWAGA na oszusta! Pan oglaszajacy sie jako tlumacz Thomas Membrum  (Przeczytany 8286 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Neela

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Nie wiem kim jest ten czllowiek, zapewne jakis oszust i kombinatorm ktory lubi ublizac ludziom, na dodatek stary zboczeniec. Zadzwonilam do niego w konkretnej sprawie przetlumaczenia dokumentu. Od razu zaczal mowic do mnie na TY czego nie lubie, bo zadna kolezanka jego nie jestem, rozmowa z glupimi podtekstami seksualno cholera wie jakimi. Kazal przeskanowac pismo, po czym zapytal czy jestem dzis sama bez dziecko bo moze bym do niego podjechala, bo cos tam, oczywiscie nie podjechalam. Nie jestem kobieta szukajaca wrazen, albo chcaca uslugi za wiadomo co. Wielce oburzony pan podniosl cene do 200dk co mialzrobic za 150. Niewazne. Zalaczam maile w jaki obrazliwy sposob odzywal sie do mnie kiedy podziekowalam za wspolprace. Nie polecam tej osoby nikomu.

on:
Posluchaj, megalomania  u polakow tutaj bedacych nie dlugo jest niestety faktem. mowiac prozaicznie jest mi to kompletnie obojetne czy jestes tz po polskiemu laska czy nie jestes. mieszkam ze sliczna francuska, jedyne co zaproponowalem to odebranie dzisiaj i zaplacenie. ty mi jestes kompletnie obojetna. jak i jezeli nadal chcesz - bedzie to kosztowalo 200 kr, ktore ma byc przekazane bezposrednio - na ulicy, albo przez netbanking
tomasz
ps. nie zapominaj ze jestem tutaj 40 lat i tz. polaczkowy humor, lub tez brak takowego zwisa mi nacia od pietruszki
pss. nic nie robie bez twojego odpisania, i teraz mam nadzieje ze wyslesz z odpowiedniego mailu

ja:
Ja chcialam zamowic konkretna usluge, nie interesuje mnie ile kto tu lat jest. Faceta mam duna, nie potrafi pan ogarnac tematu. Zegnam

on:
kurwa nastepna pierdolnieta polaczka z 6 klasami szkoly podstawowej. blokuje...

Nic nie zorbilam oprocz urazenie chyba dumy starego oblesnego dziada albo, ze nie udalo mu sie mnie naciagnac na przlew kasy z gory przez net.Pozdrawiam.

ps Strona na facebooku tego pana swiadczy sama o sobie...

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
Odp: UWAGA na oszusta! Pan oglaszajacy sie jako tlumacz Thomas Membrum
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lip 2011, 12:23:33 »
Zalosna sprawa, ze nalogowo tu sie oglaszajacy tlumacz, kompromituje sie bezmyslnie takimi smsami; w rezultacie na pewno, obecnie, "powalajac" swoj buisness. Co do oszustwa to moze byc rozna cena pomiedzy tylko wirtualnym zalatwieniem tlumaczenia (skan, mail, netbank,mail), a poprzez  czasochlonna "wymiane" przy osobistym spotkaniu.

A 24 cm to rzeczywiscie imponujace :)
« Ostatnia zmiana: 16 Lip 2011, 12:40:14 wysłana przez jamjurand »

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lip 2011, 13:07:27 »
Jezeli ktos ma potrzebe tlumaczenia przez uznanego przez komuny, statsforvaltningen, politi i inne urzedy freelance-tlumacza, prosze sie zwrocic do mnie na priv. Regularnie korzystam z uslug tej osoby, miedzy innymi w zwiazku z tlumaczeniem dokumentow do Skat odnosnie odwolan, rozliczen podatkowych, alimentow, spraw socjalnych, szkolnictwa  itp. Rowniez tlumaczenia w jezykach fachowych, a w szczegolnosci terminologii medycznej (dokumenty specjalistow, szpitali, lekarzy itp.). 

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lip 2011, 13:07:27 »

jak odnosza sie pracodawcy w danii do sluzby wojskowej

Zaczęty przez tygrys3000Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 21991
Ostatnia wiadomość 09 Cze 2007, 15:21:41
wysłana przez GoTTie
Gdzie najlepiej mieszka sie w Århus?

Zaczęty przez SarahDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 27960
Ostatnia wiadomość 14 Cze 2012, 19:29:18
wysłana przez air2006
muah Thai - gdzie mozna sie zapisac?

Zaczęty przez Muay Thai- gdzie znajde?Dział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 41178
Ostatnia wiadomość 14 Sty 2014, 13:41:34
wysłana przez czesio
Problem z logowaniem sie do banku

Zaczęty przez patrykos93Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 16649
Ostatnia wiadomość 15 Wrz 2016, 20:03:06
wysłana przez daniaa
Jak się rozliczyć ze skat w 2008

Zaczęty przez kaska114Dział Podatki