Ogólne > Rodzina ...
Pilnie potrzebny polski adwokat-molestowanie dziecka
DzieciPomoc:
Pilnie poszukujemy polskiego adwokata w Odense gdyż cała tragiczna historia rozgrywa się właśnie w okolicach Odense.Wiemy że w Odense są dwie polskie adwokatki,dlatego prosimy o podanie adresu,telefonu.Każda profesjonalna pomoc mile widziana.
Matka jest polką ,ojciec duńczykiem.
Matka została pozbawiona praw rodzicielskich po tym jak uciekła z dziećmi do centrum kryzysowego i nie wstawiła się na spotkanie w kommunie.
Od 4 lat matka próbuje odzyskać prawa rodzicielskie,bez skutku.
Nie jest dowodem że dzieci potrzebują psychologa z powodu ojcu.
Nie jest dowodem że ojciec nie podaje dzieciom leki (astma ,alergia)
Na wszystko są zaświadczenia lekarskie.
Ostatnio dziewczynka pokazała mamie gdzie ojciec ją dotyka i jak to robi.
Matka zapobiegliwie nagrała wszystko.
Zrozpaczona zawiadomiła policję i coś jakby drgnęło ale...kaseta z nagraniem zaginęła,a ojciec gdy przyprowadził dziewczynkę na przesłuchanie -dziewczynka zaprzeczyła.
Dodam że wcześniej kommuna poinformowała ojca o co chodzi w sprawie.
W związku z tym sprawy nie ma.
Jestem koleżanką matki,kilka dni temu z nią rozmawiałam jest zdruzgotana,załamana i zdesperowana ,twierdzi iż nic nie zrobiła aby pozbawić ją praw rodzicielskich i jest to jawna dyskryminacja z powodu narodowości.
Prosimy o kontakt z polskimi adwokatami w Danii lub każdą osobą,która chce pomóc i wie jak to zrobić.
PomocDzieci@wp.pl
pozdrawiam
Halina
greg1969:
Przykro mi nie pomogę i nie dam namiarów na adwokata, ale przypomniał mi się artykuł też przytaczany wcześniej na forum:
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/porwalismy-wlasne-dziecko,1,4790060,kiosk-wiadomosc.html
Jak obcokrajowcy w duńskim mniemaniu źle wychowują dzieci ??? (sprawa bardzo wątpliwa ???) to zabrać im dzieci a jak ojciec duńczyk pedofil (jest podejrzenie) ??? to nic się z tym nie robi. Z skrajności w skrajność - dziwne to wszystko.
Może zapytać o namiary o tych adwokatów w Ambasadzie, podejrzewam, że będą mieli namiary. Powodzenia.
DzieciPomoc:
Greg 1969 Dziękuję za "empatię" to takie polskie.
Mała poprawka ojciec jest pedofilem to nie podejrzenie to fakt!!!Dziewczynka dokładnie pokazała na misiu co ojciec jej robi!
Jest nagrana kaseta ,policja dostała kopię iiii... jakoś im się zagubiła tak niby przez przypadek.
Wierzę jednak że znajdą się ludzie których serce poruszy!
jamjurand:
Co rozumiesz przez polskiego adwokata? W Polsce wyksztalconego i tu douczonego/nostryfikowanego czy po studiach w Danii z pewna znajomoscia polskiego?
Sadze, ze najistotniejsze w takich sprawach jest znalezienie adwokata specjalisty w prawach rodzicielskich bez wzgledu na pochodzenie czy znajomosc jezykow.
roga:
Kilka uwag:
Powodem pozbawienia praw rodzicielskich nie moze byc wylacznie nie stawienie sie na spotkanie w komunie! Jak rowniez zwrocenie sie docentrum kryzysowego. Powod jest na pewno bardziej powazny, o czym nie napisano.
Na wszystko sa zaswiadczenia lekarskie – na co?
Matka zapobiegawczo wszystko nagrala – inscenizaja?
Komuna powiadomila ojca o wszystkim (co znaczy o wszystkim?) – oczywiscie, wzywajac go na spotkanie zostal powiadomiony w jakiej sprawie ma sie stawic.
Znamy tylko wypowiedz i ocene sytuacji jednej ze stron konfliktu, a wlasciwie tzw. 3-ciej osoby.
Z wielu mi znanych podobnych spraw moge stwierdzic, ze opisy na forum czy w pismach skabusewanych do kommune najczesciej odbiegaja wyraznie od faktow jakie zostaja ujawnione w czasie rozpatrywania sprawy.
Dlatego uwazam, ze nalezy byc ostroznym w wydawaniu sadow wobec jednej ze stron konfliktu. Czy ojciec jest dunczykiem czy chinczykiem – nie ma njamniejszego znaczenia. Sprawami tego typu zajmuja sie przede wszystkim wladze socjalne, a w ostatecznym wypadku policja jezeli jest mowa o przestepstwie. W takim przypadku wladze socjalne kontaktuja same policje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej