Regionalne > Århus, Aalborg ...
Świadkowie Jehowy w Århus
Solvej:
no, no ...kogo ja tu widze :D :D :D Juz sie wstydzi pod swoim nickem wystepowac ? ::)
rey2000:
Nie jestem Świadkiem Jechowy(dlatego spojrze obiektywnie) nie jest żadna sekta według mnie jak ktos napisał.
1) są to spokojni ludzie
2) nic sie złego cie od nich według mnie nie spotka.
Jak spotkacie ,,swiadków islamu,,tego w chorej wersji to bedziecie inaczej śpiewać.
roga:
Mieszkalem w wielu krajach. Moje doswiadczenie, ze najwiecej krytycznych uwag w krajach europejskich wobec innch religii i w ogole wtracania sie i dyskutowania czyja religia jest wlasciwa i lepsza - to w krajach katolickich. Np. w krajach protestantxkich nie dyskutuje sie na ten temat w ten sposob. Oczywiscie obywatele maja swoje "holdninger", ale religia to sprawa czysto prywatna i nikt sie specjalnie nie zajmuje tym czy Swiadkowie tacy czy inni sa lepsi czy gorsi od innego Swiadka (katolika, zyda, protestanta, czy ateisty). Czy grendlandczy wierzy w niedzwiedzia a moj sasiad kule krysztalowa. To jego sprawa. Wyznanie innego czlowieka mnie absolutnie nie interesuje. Interesuje mnie czlowiek i wazne ze sasiad jest przyjaznym czlowiekiem, a czy bile poklony u siebie w domu roznym bozkom, to nie ma w tym nic zlego.
Sama podjecie takich ocen na forum jest oznaka braku tolerancji i zaslepienia w "swojej prawdzie". To moje prywatne zdanie na ten temat.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej