Ogólne > Kącik Kulinarny
biały ser... czyli Polak potrafi...
jamjurand:
"Z dwóch litrów mleka wyszło mi 300g białego twarożku".. To nie lepiej kupic gotowy serek w polskim sklepie, chyba taniej i bez zmywania garow.
Kiedys sie w to bawilem w ayme sposob (zeszle tysiaclecie) dodajac rozne przyprawy; to zawracanie glowy, sery sa zazwyczaj bez jaj, anonimowo- anemiczne (pewnie wina tutejszego "fabrycznego" mleka). Ale.. ale... postanowilem teraz zrobic ser z greckiego yogurtu, nie wiem tylko ilu procentowy wybrac.
roga:
Tak jak napisala jamjurand. Metode przedstawiona przez ayme stosowali przybysze polscy juz w lat 70-80 ych zeszlego stulecia !!! A wiec A-38 czy jak sie to nazywalo przed 30-40 laty. ;D
mawi:
w fabryce lodów w Aabybro można kupić pyszny twaróg za 60 kr /kg http://www.ryaais.dk/
Nawigacja
Idź do wersji pełnej