poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Kradzież tablic rejestracyjnych auta zarejestrowanego w DK  (Przeczytany 3339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ALP84

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Witam, jesli kogoś spotkała ta niezbyt przyjemna sytuacja proszę napisać o swoich doświadczeniach.
Niedawno skradziono mi tablice jak wyżej w temacie autko mam zarejestrowane  w DK któregoś pięknego dnia poprstu tablice znikły zgłosiłem to na policje tam nie byli zdziwieni stwierdzili ze zdarza sie to często dla mnie szook. Potem SKAT opłata za nowe i wydanie nowych tablic z nowym numerem i teraz sie zaczyna polka z walcem. Oczywiście z formą ubezpieczeniową za każdym razem inny pracownik udziela mi innych informacji a to że moje ubezpieczenie nie działa już inna pani mówi ze działa i juz zmieniła numery, po czym przysyła mi do oplecania  ubezpieczanie za okres 5 miesięcy wstecz które juz opłaciłem  wczesniej. na druku jest data od marca do wrzesnia br czyli opłacone juz dawni tylko teraz dodali na druku nowe numery rej. czy ktos przechodził to prosze o jakis rady badz jak to u was wygladało jestem w IF

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +4/-6
Odp: Kradzież tablic rejestracyjnych auta zarejestrowanego w DK
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sie 2011, 10:28:22 »
mi rowniez skradziono tablice, po jakies 3 miesiacach znaleziono jakies ukradzione autko(calkiem innej marki) z moimi tablicami. Kradzież zgłoszona na policji, jak znalezli tablice to oddzwonili do nas i zapytali czy mamy cos z tym wspolnego, przeprosili ale musieli o to zapytać.  Zakup nowych tablic w skat, wydano nam nowy dokument rejestracyjny. Zglosilismy to rowniez do ubezpieczalni, stara polisa zostala automatycznie wycofana, nadplacone pieniadze zwrócone na czeku, od razu zostala zawarta nowa polisa, z nowymi numerami rejestracyjnymi i wszystkimi starymi zniżkami. Ubezpieczalnia to Top Danmark.

poloniainfo.dk

Odp: Kradzież tablic rejestracyjnych auta zarejestrowanego w DK
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sie 2011, 10:28:22 »

rejestracja auta sprowadzonego z Niemiec

Zaczęty przez HaniaSZ21Dział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 9988
Ostatnia wiadomość 06 Wrz 2011, 08:01:35
wysłana przez @ae@
Ubezpieczenia Samochodu - Niewlasciwa firma podana przy rejestracji auta

Zaczęty przez beenpl20Dział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 2