Ogólne > Rodzina ...

cukrzyca ciążowa

<< < (2/3) > >>

EUZEBINA:
to  twoj lekarz decyduje czy dieta czy insulina!ja dostalam do domu zestaw do mierzenia poziomu cukru i musialam co kilka dni wysylac wyniki do szpitala ,ale mialam tez obowiazek przyjechac do szpitala w razie jakby wynik byl zbyt wysoki!mialam tez spotkanie z dietetykiem w szpitalu!a po porodzie mojej malej tez badano szczegolowo cukier przez co musialysmy zostac dluzej w szpitalu!

weronicisiunia:
o kurcze.A wysoki poziom cukru mialaś po wypiciu glukozy??

EUZEBINA:
no tak mialam, wlasnie dlatego zaczela sie ta cala "zabawa" z mierzeniem poziomu cukru itd.!ale z tego co pamietam, to nie byl az tak wysoki, zeby brac insuline!wystarczyla dieta ,ale naprawde trzeba jej przestrzegac,bo jak sobie pozwolisz na wiecej owockow ,to odrazu wynik zly! :(
'

mazal:
Witam,
ja tez mialam  w ciazy robiony test obciążony glukozą. Mialam 11.9. Nie pamietam dokladnie ( musialabym sprawdzic w ksiazce ktora mi dali w szpitalu) ale norma po takim po wipiciu glukozy to cos kolo 10. Twoje 9.5 nie jest zbytnio wysokie. W marcu rodzilam a w maju mialam ponownie glukoze do wypicia i niestety cukrzyca ciazowa zostala mi do dnia dzisiejszego z wynikiem 13.
W szpitalu w ktorym rodzilam bardzo opiekowali sie osobami z cukrzyca, przez ostatnie 3 miesiace mialam wizyty kontrolne co 2 tygodnie i dwa dodatkowe usg.
Zadnych tabletek ani insuliny nie przyjmowalam.
Teraz mi zostala paskudna dieta przez bardzo dluuugi czas.
Pozdrawiam

weronicisiunia:
o to nie jest tak zle ze mna :) diete juz stosuje (ale strasznie tesknie za slodkim). W poniedzialek mam wizyte u dietetyka to zobaczymy co powie. Najbardziej martwie sie o dzidzie zeby bylo wszytko z nia dobrze. Chyba za duzo sie naczytalam o powiklaniach. A tak sie zastanawiam czy to mozliwe ze mialam podniesiony cukier przez to ze jadlam dzien wczesniej bardzo slodki budyn?? (wiem ze na ulotce bylo napisane ze nie moge jesc po 23, ale jak na zlosc zjadlam ten budyn o 22:40)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej