Ogólne > Rodzina ...

Katar u niemowlaka

<< < (6/6)

Jomir:

--- Cytat: Hildegarda w 22 Paź 2011, 02:22:24 ---dziewczyny, Wy macie luxus problemy.
30 lat temu kupowalo sie w Matasie taki maly dut z niebieska mala gumowa gruszka i to bylo efektywne. Ten plastikowy dut sie zdejmowal, sterelizowal i byl do uzytku na nowo.
a tak naprawde to jestem przerazona, kiedy moi z Polski prosto mi melduja ze: ich knap 2 miesiace baby dostalo swoj pierwszy antybiotyczek, bo miala katarek.

--- Koniec cytatu ---
Ja z "naszym" katarkiem nawet u lekarza nie bylam   Mala miala moze z 37 w pierwszej dobie, bawi sie normalnie, je i pije tez, wiec po co? Mala sypia w ciagu dnia przez caly ten czas na dworze i jest dobrze!
Choc przyznam, ze w przypadku moich duzych dzieci (chowanych w Polsce i to juz dosyc dawno temu) w takiej sytuacji mialam juz bankowo wizyte PRYWATNEGO lekarza w domu. Podkreslilam prywatnego, bo on musial byc prywatny bo musial przyjechac jak najszybciej i do domu, bo jakze z katarkiem wyjsc na dwor   ;D
Oczywiscie antybiotyk byl w 80% przypadkow, bo gardlo lekko zaczerwienione, wiec "na wszelki" wypadek...

kicia:

--- Cytat: Jomir w 22 Paź 2011, 10:01:15 ---Ja z "naszym" katarkiem nawet u lekarza nie bylam   Mala miala moze z 37 w pierwszej dobie, bawi sie normalnie, je i pije tez, wiec po co? Mala sypia w ciagu dnia przez caly ten czas na dworze i jest dobrze!
Choc przyznam, ze w przypadku moich duzych dzieci (chowanych w Polsce i to juz dosyc dawno temu) w takiej sytuacji mialam juz bankowo wizyte PRYWATNEGO lekarza w domu. Podkreslilam prywatnego, bo on musial byc prywatny bo musial przyjechac jak najszybciej i do domu, bo jakze z katarkiem wyjsc na dwor   ;D
Oczywiscie antybiotyk byl w 80% przypadkow, bo gardlo lekko zaczerwienione, wiec "na wszelki" wypadek...

--- Koniec cytatu ---
hahaha sama prawda będąc tutaj też wrzuciłam na większy luz bo nawet jak poszłabym do lekarza to powiedziałby że to normalne i samo przejdzie :)
i tak jak piszesz je pije bawi się pogodny jak zawsze  bez gorączki tylko katar to po co :)

[Posted on: 22 Paź 2011, 11:18:30]

--- Cytat: CzaryMary w 22 Paź 2011, 06:56:24 ---Z Oilbasem trzeba uważać, choć wiem, że dużo osób stosuje go skutecznie u dzieci poniżej 3 roku życia. Tak jak wspomniany wyżej czysty olejek eukaliptusowy, czy w ogóle olejki eteryczne może wywoływać silne reakcje alergiczne. Jak mężowi oczy wypala, to wolę nie myśleć co wypali dziecku podatnemu na alergie. Stosowanie olejków eterycznych u tak małych dzieci to robienie tego na własną odpowiedzialność. Dziwne że lekarz to polecił, sam Oilbas zezwala na stosowanie środka u dzieci powyżej 3 lat. Na pewno bezwzględnie trzeba wykonać wcześniej test kontrolny. Należy też bezwzględnie przestrzegać dawki, gdyż olejki eteryczne to bardzo silnie skoncentrowane środki oraz o tym, że stosowanie niektórych typów olejków jest w niektórych sytuacjach zupełnie zakazane.

--- Koniec cytatu ---
z tym wypalaniem oczu to taki żarcik miał być ale cóż  :P
a i ja akurat mam syna alergika przecież nie każę smarować dzieckiem tymi olejkami tylko w powietrzu ma się unosić lekka woń do lepszego oddychania :)

[Posted on: 22 Paź 2011, 11:23:08]
a i jeszcze jedno co polecam u mnie się sprawdziło a i też to kupiłam z czyjegoś polecenia(jednym słowem sprawdzone) sól morska wzbogacona w siarkę stosowana nawet przy katarach alergicznych właśnie o nazwie NASO DRILL ale też kupione w Polsce

ayme:
Polecam MENTOLATUM -masc mentolowa z apteki bardzo delikatna mozna stosowac u mniejszych dzieci ,nawet usta tutaj  nia smaruja   taka  jest lagodna lekko mietowa , "otwiera nos". Tlumaczac salve med de mange gode egenskaber-czyli masc dobra na wszystko.
dla doroslaych tabletki A katar ale tylko do dostania w Polsce , ulga w katarze na 8 godzin.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej