Ogólne > Edukacja
Sosu skole a SU
rowrom:
Moja zona od lutego rozpoczyna nauke w sosu skole. Zaczyna od grrundforløb-nie wiem czy poprawnie napisalem. Mialaby otrzymywac SU. Mam pytanie czy trzeba spelniac jakies wymagania aby otrzymywac SU. I czy trzeba podanie o SU skladac w szkole czy to wszystko dzieje sie automatycznie.
roga:
--- Cytat: rowrom w 05 Lis 2011, 15:17:35 ---Moja zona od lutego rozpoczyna nauke w sosu skole. Zaczyna od grrundforløb-nie wiem czy poprawnie napisalem. Mialaby otrzymywac SU. Mam pytanie czy trzeba spelniac jakies wymagania aby otrzymywac SU. I czy trzeba podanie o SU skladac w szkole czy to wszystko dzieje sie automatycznie.
--- Koniec cytatu ---
Oprocz wniosku elektronicznego na stronie SU nalezy poprzez szkole wypelnic dodatkowy blankiet, ktory dotyczy obywateli Unii. SU przydziela sie obywateleom dunskim, ale prawo unijne daje mozliwosc uznania osob uczacych sie i starajacych sie o SU traktowania ich jak dunczykow. dlatego: 1) normalny wniosek o SU (taki jak dla dunczykow), 2) uzupelniajacy blankiet dot. "zrownania"wnioskodawcy z prawami dla obywateli Unii unosoby "zrownuje"EU u. Ten blankiet znajduje sie rowniez na stronie SU.
[Posted on: 05 Lis 2011, 17:57:39]
Obydwa wnioski/blankiety znajdziesz na www.su.dk
pod * søge SU i min SU jest to wniosek o SU. Musisz zamowic kod dostepu
Blankiet dot. rozwnouprawniwnaz obywatelmi dunskimi odnosnie SU jest w nastepnej linii * udfylde et særlig blanket skema for udenlandske starsborger Ten blankiet wysyla sie do szkoly. Powodzenia.
inna:
zapomnailes dodac ze trzeba przepracowac 2 lata w DANII aby otrzymac SU !!!!!
rowrom:
Skoro moja zona pracowala 21 mcy potem byla na zwolnieniu lekarskim z powodu ciazy a potem na macierzynskim, to czy nalezy sie jej SU?
kama:
Tak,
należy się, dowiedzcie się czy nie należy się czasem vokselevlon, jeśli żona jest powyżej 25 roku życia.
O jakiej kommune rozmawiamy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej