Ogólne > Kącik Kulinarny

Nabiał itp. z Polski

(1/7) > >>

seba08:
Czy macie podobne zdanie na temat polskich produktow typu mleko, masło ,maslanka,jak ja ze to jest sama chemia i niewarto tego kupowac .Kiedys po ponad rocznym pobycie tutaj odwiedzilem z zona jeden sklep polski bylismy w szoku ze znow tego sprobujemy jednak w domu bylismy odrazu rozczarowani.Trzeba Dunczykom oddac ze nabiał maja naprawde dobry

greg1969:
Nie kwestionuję jakości duńskiego nabiału jak i  również polskiego. Wszystko zależy z której półki się kupuje (cenowej  ;D). Jeden i drugi rynek może się poszczycić dobrymi produktami. Większość z nas żyjąc w Polsce raczej nie mogła sobie pozwolić na wysoką półkę, tu jest raczej z tym znacznie lepiej więc to też ma wpływ na różnicę odczuć. Jeśli jednak w rynku nabiałiu jesteśmy słabsi to nie we wszystkim można być najlepszym  ;D. Mamy wiele dziedzin gdzie jesteśmy lepsi jeśli chodzi o żarło  ;D. Takie na szybko mam spostrzeżenia.

seba08:
 ;D ;DAj Ty cwaniaku sprytnie sie wywinałeś od jednoznacznej odpowiedzi ;D  pozdrawiam wew tym weekendzie

M z Horsens:
Dla mnie nie ma dwóch zdań,nasze polski nabiał jest rewelacja jak zresztą większość polskich wyrobów,twaróg,żółty ser,masełko,jogurty,maślanka mmmmmm.....pychotka. 
Odbiegając dla przykładu te kiełbasy z DK są wyłącznie konsystencji parówki i nie mają wiele wspólnego z mięsem, tęskno za naszą grubo mieloną kiełbaską której tu brak,ale nabiał jest tu też ok.

cwsm111:

--- Cytat: M z Horsens w 12 Lis 2011, 22:49:58 ---Dla mnie nie ma dwóch zdań,nasze polski nabiał jest rewelacja jak zresztą większość polskich wyrobów,twaróg,żółty ser,masełko,jogurty,maślanka mmmmmm.....pychotka. 
Odbiegając dla przykładu te kiełbasy z DK są wyłącznie konsystencji parówki i nie mają wiele wspólnego z mięsem, tęskno za naszą grubo mieloną kiełbaską której tu brak,ale nabiał jest tu też ok.

--- Koniec cytatu ---

Trzeba lepiej szukać , polecam sklepy Irma oraz poszperania w kilku rożnych sklepach jednej sieci -często towar się różni, moje lokalne Netto ma znakomita kiełbasę  podobna do polskiej Śląskiej w smaku rewelacja , podobnie jak czasami robi to Lidl .Po moich ostatnich zakupach w Polsce jestem rozczarowany min. produktami Tarczyńskiego , boczek składał się w 90 procent ze słoniny a kiełbasę nie dało się przełknąć.Dobra kiełbasa w Polsce kosztuje tyle samo co w Irmie, a jeżeli ktoś widzi różnice w mleku to zazdroszczę podniebienia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej