Ogólne > Kącik Kulinarny
Nabiał itp. z Polski
seba08:
No zgodze sie co do kiełbasy ale te inne np. masło w kostce to juz można porownac z najtanszym (a nawet mu troche brakuje)z ALDI to jak niebo do ziemi masełko hehehehe margaryna pospolita kiedys sprobowalem jakiejś do ciasta margaryny z aldi i odrazu pomyslalem no to jest chyba nasza rama albo cos tp. nigdy w Polsce nie kupowalem szjsu myslalem ze to delikatesy same a tu patrzcie L:olej rzepak ,żelatyna ,zagęszczacze i nie myśl gregi ze cos taniego żarłem bo zanim sie tu wybralem to biedakiem nie byłem nie z kosciola datki jedliśmy ;D
[Posted on: 12 Lis 2011, 23:35:32]
cwsm wiem co masz na mysli tę kiełbase dzisiaj kupilem do leczo i jest spoko ,normalna choc trudno dostac u mnie :)chyba za duzo rodakow i cena dobra nie trzeba bulic 80 koron za mniej jak kilo kiełbasy jak pl.shopie ;D
greg1969:
--- Cytat: seba08 w 12 Lis 2011, 23:43:44 ---........ i nie myśl gregi ze cos taniego żarłem bo zanim sie tu wybralem to biedakiem nie byłem nie z kosciola datki jedliśmy ;D
--- Koniec cytatu ---
Wcale tak nie myślę, ..... ;D. po prostu generalizowałem, że przyjechaliśmy tu polepszyć swój byt i może były przypadki, że na niektóre rzeczy nie było nas stać co nie znaczy, że biedowaliśmy. .......Na pewno wielu z nas tutaj, gdyby było stać na "górną półkę" w PL, nie byłoby tu ;D bo po co.
........Ludzie, którzy w PL zarabiają po kilka tysięcy złotych nawet nie myślą opuszczać PL, znam to z autopsji, on zarabia 5000zł na rękę ona 3500zł też na rękę i po co im wyjazd gdzieś do jakiegoś inne kraju.
Jomir:
Czasem z innych przyczyn sie wyjezdza :)
Ale wracajac do tematu, a raczej w poblize tematu ;D
Jak sie ta kielbacha z Netto nazywa? Moze wklejcie zdjecie, baaardzo prosze.
Jezeli chodzi o mnie to sie juz przystosowalam, ale mam syna, ktory jeda tylko kilka rzeczy na przemian, a na jego skromnej liscie jest wlasnie kielbasa slaska, wiec byloby jak znalazl.
greg1969:
--- Cytat: Jomir w 13 Lis 2011, 10:08:51 ---Czasem z innych przyczyn sie wyjezdza :)
--- Koniec cytatu ---
Tak masz rację, ja miałem na myśli znaczną większość ;D.
seba08:
Cześć :)niestety nie moge wkleić zdjecia poszukiwanej kiełbasy ;D ,ale krotki opis :czarne opakowanie ,na zielonym tle napis FRANKFURTER .Z tego co widze to chyba raz w tygodniu dwa kartony na połke kładą także czesto tylko cene mozna obejzeć ,ale czasem też dla mojego synka musze ją upolować.Myśli ze taka dobra bo z Polski i niekiedy o nią pyta i o chlebek ,choć teraz juz powoli zapomina bo kiedyś ten cały rugbrol to była dla niego oznaka głodowki ,ateraz suchy nawet wyciaga i zajada chyba to z przedszkola nawyk :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej