Ogólne > Pomoc!
zawyzone koszty remontu ?
faja:
przepraszam za wprowadzanie w blad >:(
nie doczytalam, dokladnie, ale jesli remont zrobilabym tuz przed wyprowadzka, to fradrag by sie nalezal?
milego dnia
franek:
to ze sama jestes z dzieckiem to nikogo nie interesuje 350dkk to dobra cena za godzine dobrze ze nie 450 sama jestes sobie winna bo moglas sama wymalowac zdawane mieszkanie z funduszu remontowego
EVA77:
Franek powiedzial co wiedzial......
Reksio:
Franek, a gdzie ona napisała, że miała mieszkanie ze spółdzielni?! Chyba, że to ja gdzieś przeoczyłam :D Bo jeśli wynajmowała prywatnie, to nie ma żadnego funduszu remontowego?! Dziewczyna się normalnie pyta o pomoc, a ty od razu kopa w tyłek, że sama sobie winna... Milutki jesteś, nie ma co :P
mawi:
stary numer i jeszcze nie jedna osoba wpadnie . Dobra rada wprowadzasz się zrób zdjęcia i opis mieszkania (drobiazgowy ,czego brakuje , w jakim jest stanie ) musi podpisać to właściciel albo osoba co oddaje mieszkanie i przy przeprowadzce w zależności jak jest w umowie trzeba zostawić mieszkanie w takim samym stanie ,Jak masz zdjęcia i opisy to możesz się wykłócać a tak to nic nie można ,wyprowadzasz się też zrób zdjęcia .
I jeszcze jak wynajmuje się od prywatnych właścicieli dobrze jest się zapisać do związku Lejernes Landsorganisation i Danmark oni pomagają przy umowie i gdy sa jakieś problemy ,można skorzystać też z darmowej porady prawniczej .
--- Cytat: marta999 w 19 Lis 2011, 17:47:30 ---witam mam problem.przeprowadzilam sie do nowego mieszkania.dzis przyszedl rachunek za remont w sumie 21000 plus 5000 podatku 25 procent,z tegoodjeto mi moj wczesniej wplacony depozyt i mam do zaplacenia 18000.jestem samotna matka a od miesiaca jestem bezrobotna jest to dla mnie ogromna suma.z rozliczenia wynika ze remont trwal 48 godzin a koszt godziny to 350 koron czy to jest mozliwe?czy moge gdzies liczyc na jaks pomoc
[Posted on: 19 Lis 2011, 17:40:09]
chodzi tu o remont mieszkania z którego się wyprowadziłam.
--- Koniec cytatu ---
Napisz list z prośbą o rozłożenie tego na raty , niech Ci rozbiją na jak najwięcej rat ,muszą jak nie stać cię
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej