Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

krewetki - sałatka

(1/1)

mawi:
sałatkę pierwszy raz spróbowałam  w pracy , firma zamówiła catering i tak mi zasmakowała że wprowadziłam ją do domowego menu.
Podaje porcję podwójną bo uwierzcie  szybko sałatka znika ,

2 opakowania   około 400 g krewetek w zalewie  (te z ALDI -ka są idealne )
 2 pęczki rzodkiewki
2 pęczki kopru włoskiego (natka)
0,5 l  śmietana  9% 
1 łyżka dobrego majonezu
1 łyżeczka musztardy (zwykła ) do smaku
sol i pieprz
2 jajka ugotowane na twardo
krewetki należy odsączyć z wody , koperek drobno pokroić ,  rzodkiewkę  pokroić w słupki i wymieszać wszystkie składniki , wyłożyć do miseczki i udekorować  jajkami   .pycha ! polecam .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej