Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
krewetki - sałatka
(1/1)
mawi:
sałatkę pierwszy raz spróbowałam w pracy , firma zamówiła catering i tak mi zasmakowała że wprowadziłam ją do domowego menu.
Podaje porcję podwójną bo uwierzcie szybko sałatka znika ,
2 opakowania około 400 g krewetek w zalewie (te z ALDI -ka są idealne )
2 pęczki rzodkiewki
2 pęczki kopru włoskiego (natka)
0,5 l śmietana 9%
1 łyżka dobrego majonezu
1 łyżeczka musztardy (zwykła ) do smaku
sol i pieprz
2 jajka ugotowane na twardo
krewetki należy odsączyć z wody , koperek drobno pokroić , rzodkiewkę pokroić w słupki i wymieszać wszystkie składniki , wyłożyć do miseczki i udekorować jajkami .pycha ! polecam .
Nawigacja
Idź do wersji pełnej