Regionalne > Århus, Aalborg ...
brabrand
łysy:
witam
mam pytanie odnosnie brabrandu.
slyszalem, ze łatwo dostać tam mieszkanie ale nie jest to dzielnica zbyt zachęcająca do tego żeby tam mieszkać.
proszę o opinie osób znających temat.
SOłTYS:
Mieszka tam duzo obcokrajowcow . Wiele tam sie dzieje :) ale nie ma tak zle jak opowiadaja .
Dunczykow tez tam jest sporo i jakos zyja :)
Jak ktos wie co to jest polskie blokowisko to nie bedzie niczym zaskoczony :D
nadin:
Mieszkam już tu kilka lat i żyję ,nie jest tak źle jak mówią.Zależy też na jakich sąsiadów trafisz ja na swoich złego słowa nie mogę powiedzieć...Poza tym coraz więcej Duńczyków sie tu wprowadza...
agg:
Osobiscie nie mieszkalam na Brabrandzie ,ale nie chcialabym tam mieszkac ,bo slyszalam troche jak tam sie mieszka ...
Znajomemu poprzebijali kola w aucie,porysowali lakier,powybijali szyby , urwali lusterka ... kilka razy z rzedu.Dodam,ze auto mial na dunskich tablicach .
Slyszalam tez o wlamaniach do mieszkan i kradziezach .A takze nocnych halasach .
Oprocz tych rzeczy nie chcialabym znajdowac sie w okolicy gdzie znajduja sie glownie osoby ubrane w suknie po kostki i opasane chustami , uzywajacy tak intensywnych "perfum" i przypraw ,ktore "pachna" na klatkach .... no i ta ich muzyka ::)
Jesli sie tam przeprowadzisz ,polecam kupno psa ,najlepiej duzego .Wiem z doswiadczenia ,ze boja sie duzych psow.Kiedy bylismy z naszym "psiaczkiem" na bazarze ,wszyscy ciemniejsi niz my,europejczycy schodzili nam z drogi ze strachu przed psem ;D
nadin:
Co do kupna psa to rzeczywiście sie boją ,ale odradzam to rozwiązanie choćby dlatego że regulamin mieszkań w bloku nie zezwala na jego trzymanie więc jeśli trafisz na takich sąsiadów którzy cie podkablują będziesz musiał się go pozbyć.Jeśli chodzi o włamania to uważam że w innych rejonach Aarhus tak samo mogą cie okraść dlatego Duńczycy wykupują ubezpieczenia<i to nie dotyczy tylko brabrandu>pozdr
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej