Ogólne > Kącik Kulinarny
Pączki
mmarek46:
Ach ta nasza Polska mentalność,czy każdy temat musi kończyć się awanturą !!!! Wróćmy do tematu..pyszne pączki w piekarni w Farum ,próbował je jeszcze ktoś?
Reksio:
Do Farum się nie wybiorę, mam bliżej do Hune, ale ktoś gdzieś coś o Farum wspominał :) Smacznego...
Solvej:
Reksio, dobrze piszesz , ale czytalam tu kiedys dluga dyskusje o Panu, ktory otworzyl restauracje polska w Kopenhadze.... tez Mu zle zyczyli. O !! A dyskoteka, ktora otworzyl ktos niedawno? Tez byly ataki. Wiec to nie chodzi o polozenie Polonii... Jest tak jak pisze Fiskeren30 " Polak Polakowi Polakiem" .
Smak na paczki minal, gdy zrobilam piernik czekoladowy z czekolada ;D
Pozdrawiam i przepraszam za pismo .. :)
Reksio:
Musi też być coś z położeniem, bo tak już było jak u nas harcerstwo działało ;) To było już utarte wtedy (jakieś 12-14 lat temu), że "Esbjerg" czy "Kopenhaga" trzymają się razem a Aalborg ledwo, ledwo... ??? Nie wiem, jak jest gdzie indziej teraz, ale tak niezgrana i nieżyczliwa Poloniia jak w Aalborgu to dla mnie ewenement. Nie chcę generalizować, bo są tu oczywiście osoby, które próbują jak mogą, żeby to się "kupy" trzymało :)
[Posted on: 07 Gru 2011, 17:22:04]
A może ja też piernik bym upiekła? Dzięki za podpowiedź... ;)
Solvej:
Ja jestem z poludniowej Zelandii, tu to raczej malo polonii ;)))
A przepis na ten piernik to ja chyba pisalam tu hmmm . Szybki i latwy , a co najlepsze , odnalazlam "powidla" ze sliwek, jestem szczesliwa bo co roku robilam sama, ze sliwek sasiada :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej