Ogólne > Kącik Kulinarny

Rybki

(1/2) > >>

seba08:
Mam taki dylemat mały .Tak przeglądam strony różne ale mnie to nie zadowala a zkolei np. Robert Makłowicz (ktorego bardzo lubię)jakis czas temu gotował w Holandii i wymyślił chyba sobie, bo nie wierze ze to amsterdamskie jadło ..ryby , ktore przyrządził na bazarze tureckim .Najpierw dodał cebule potem sporo tych papryk smukłych zielonych potem jakies dziwne przyprawy (nie pamietam jakie bo tez tureckie trudne do zapamietania  :) ) na koniec położył ryby(też rozmrożone od nich)  dlatego mam pytanie : jak przygotowac/usmażyć  czy jak tam rybki na swieta jakos inaczej .Kupiłem juz dwie duże do testów  :) jedna waży 1.4 druga tez tyle .Macie jakieś pomysły ? tylko nie w galarecie ;)

mawi:
http://www.poloniainfo.dk/forum?topic=13715.msg42990#msg42990

 tu masz mój przepis , trochę inaczej

@ae@:
http://www.dk-kogebogen.dk/fisk-index.php
http://www.maduniverset.dk/kategori.php/19/Fisk-opskrifter

Smacznego !

greg1969:
Widzisz Seba, temat rozwiązany, są jeszcze dobre gospodynie ;D, jeszcze całkiem nie wyginęły  ;D. Ja tam jadę do PL do Mamuni na tradycyjnego karpika  ;D. Smacznego!!! ;D

seba08:
Hheheh widze wlasnie  ;D tortury z rana mi @ae@ zaaplikowała nie ma jak dac głodnemu ksiażke kucharską ;D ;D ;D .Musze szybko zjeść cos bo tak naczczo nie dam rady w tym wątku.Zazdroszcze Ci Greg ,zjesz sobie naszą rybke swierzą z kolorowego targu pełnego polskich warzywek, jajek ,kaczek  :) Mieszkałem blisko takiego, jak sie sezon zaczynał to 7 rano juz tam byłem.Pozdrow mamę odemnie i całej rodzinki  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej