Ogólne > Kultura
Religia w DK cz.2
@ae@:
...Arka Noego mogła istnieć ale jest nie możliwe zebranie WSZYSTKICH gatunków w ograniczonej przestrzeni czy to w tamtych czasach czy w teraźniejszych twórca tego opisu chciał przedstawić po prostu relacje ludzi wierzących w Boga w owych czasach, stąd też bierze się pewna flustracja ludzi którzy piszą o Biblii jako steku bzdur...
A kto i kiedy stworzyl ten opis? I skoro to po prostu literacka fantazja to logiczne jest ze inne rzeczy tez moga byc wymyslami nieznanych autorów - np to o cudzolóstwie moze byc fantazja jakiegos podstarzalego kaplana/kaplona w trzysta któryms wieku po Chrystusie.
Dziwna taka wiara gdzie sie wybiera samemu - to mi sie podoba a to nie. Jak mnie ukradna pieniadze to grzech jak ja oszukam SKAT i okradne innych - to dobrze ;D
....Tak wcześniej było mówię o starożytnych czasach! Wówczas nie było to nic zdrożnego !...
Kaziorodztwo nie jest w Biblii zabronione ani potepione.
inne czasy wtedy a inne teraz , tylko czemu dotyczy to tylko kaziorodztwa albo arki Noego a nie swobodnego seksu i tabletek antekoncepcyjnych?? Przeciez to inne czasy ;D
Reksio:
Ale jak mówimy o starożytnych czasach to i pedofilia była ok (starożytny Rzym), np. szanowni panowie senatorzy lubili sobie młodych chłopców puknąć i to było na porządku dziennym i tolerowane jako norma :D
No ale się rozpędziłam, mowa była o Biblii... ;D
[Posted on: 12 Gru 2011, 21:16:37]
--- Cytat: cwsm111 w 12 Gru 2011, 21:14:22 ---I Ty to pamiętasz ;D jak już pisali poprzednicy to co jest napisane w NT nie zawsze musi być prawdą .
--- Koniec cytatu ---
Dobre ;) Czasem coś się samo napisze... Zgadzam się z Tobą, ale mi tu jedynie chodziło o fakt wybaczenia nierządnicy a nie samą nazwę jej fachu :D jak to uogólnił Lukashero.
lukashero:
--- Cytat: MalaCzarna w 12 Gru 2011, 21:12:59 ---Tak wcześniej było mówię o starożytnych czasach! Wówczas nie było to nic zdrożnego !
A tak po prawości pierwsze prawa starożytni które dostali to 10 przykazań a potem następne .
Ja miałam taką samą reakcję jak ty !Fuuuj ...ale tak było .
[Posted on: 12 Gru 2011, 21:11:55]
hahahaha gołabki OK!!!!
--- Koniec cytatu ---
jak tak lubisz czytac to doczytaj dokladnie ile tych przykazan bylo na poczatku...
a co do kazirodztwa,to kolejny dowod na to aby bilbie czytac jako ciekawostke historyczna,a nie ksiege natchniona przez boga i aby sie nia kabusewac w zyciu.ksiega rodzaju opowiada historie Lota ktory wspolzyl z corkami,a MalaCzarna pisze nam(przeczac jednoczesnie sobie) ze bog dal Adamowi Ewe za zone.wg tego to Adam szturchal jeszcze swoje corki,a moze i wnuczki :D :D :D
cwsm111:
--- Cytat: Reksio w 12 Gru 2011, 21:19:07 ---Ale jak mówimy o starożytnych czasach to i pedofilia była ok (starożytny Rzym), np. szanowni panowie senatorzy lubili sobie młodych chłopców puknąć i to było na porządku dziennym i tolerowane jako norma :D
No ale się rozpędziłam, mowa była o Biblii... ;D
[Posted on: 12 Gru 2011, 21:16:37]
Dobre ;) Czasem coś się samo napisze... Zgadzam się z Tobą, ale mi tu jedynie chodziło o fakt wybaczenia nierządnicy a nie samą nazwę jej fachu :D jak to uogólnił Lukashero.
--- Koniec cytatu ---
Z MM właśnie kościół katolicki uczynił nierządnica , wydaje mi się że to ona jest największa zagadko chrześcijaństw.
MalaCzarna:
Reksio starożytni byli w ogóle nienormalni jak dla mnie. Ich zwyczaje religijne to albo pławienie się w wyuzdanym seksie albo wynaturzone mordowanie ludzi.
Nie ma pamiętam okresu czasu i nazwy religii poganskiej.Ale jest wzmianka o izraelitkach i ich mężach,ktorzy odeszły od swojej religii i przystąpiły do jednej z takich poganaskich.Matki oddawały swoje nowo narodzone dzieci na cześć bostwu poganskiemu za co Stwórca je pokarał.
Pomyślałam echhh Boże byłeś zbyt okrutny...
Dopabuse doczytałam w historii świeckiej co to było za bóstwo.
Otóz był to wielki metalowy posąg z wyciągniętymi rękami.Posąg był tak naprawdę piecem.
Z tyłu posągu wrzucali opał.A ręce to było nic innego jak rozżarzona blacha.
Matki wrzucając na ręce bóstwu swoje dzieci ,smażyły żywcem bezbronne dzieciaczki .
Wówczas zrozumiałam ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej