Regionalne > Odense
Zakupy na raty rtv i agd
Elly20:
--- Cytat: vordingborg w 06 Sty 2012, 21:53:42 ---Pewnie jesteś biały i niebieskooki tym dają nawet na krzywy ryj :( ale jeśli cię wybadają żeś z importu co gorsza Słowianin to nawet kenkarta czy ten ich CPR nie pomoże 8)
--- Koniec cytatu ---
:) dobre !!
kingamagda:
z doświadczenia wiem, że żółta karta, pozwolenie itd nie wystarczy. Kiedyś z mężem chcieliśmy wziąść telewizor na raty to nam odmówiono, gdyż nie posiadaliśmy dokumentu duńskiego ze zdjęciem.Kilka razy taka sytuacja się powtórzyła. Odkąd mój mąż ma duńskie prawo jazdy, w żadnym sklepie nie mieliśmy problemu żeby wziąść coś na raty. Ostatnio kupiliśmy lodówkę w Giganten za 6 tys dkk, chcieli dokument duński ze zdjęciem czyli np. prawo jazdy, żółtą kartę i pytali się o zarobki męża i to wszystko. Nigdy nie spotkaliśmy się z pytaniem ile czasu mieszkamy w Danii. Także uważam że jeśli się nie posiada jakiegoś dokumentu duńskiego ze zdjęciem nie ma prawie szans na zakupy na raty.
Pozdrawiam
andrejos:
Troche to dziwne bo np biorac telefon na abonament nie wymagaja zadnych dokumentow dunskich ze zdjeciem,a przeciez tez ten tel. jest brany jakby na raty prawda ;D no ale coz takie maja warunki i trzeba sie podporzadkowac...
aneczka.k:
--- Cytat: kingamagda w 06 Mar 2012, 13:26:46 ---z doświadczenia wiem, że żółta karta, pozwolenie itd nie wystarczy. Kiedyś z mężem chcieliśmy wziąść telewizor na raty to nam odmówiono, gdyż nie posiadaliśmy dokumentu duńskiego ze zdjęciem.Kilka razy taka sytuacja się powtórzyła. Odkąd mój mąż ma duńskie prawo jazdy, w żadnym sklepie nie mieliśmy problemu żeby wziąść coś na raty. Ostatnio kupiliśmy lodówkę w Giganten za 6 tys dkk, chcieli dokument duński ze zdjęciem czyli np. prawo jazdy, żółtą kartę i pytali się o zarobki męża i to wszystko. Nigdy nie spotkaliśmy się z pytaniem ile czasu mieszkamy w Danii. Także uważam że jeśli się nie posiada jakiegoś dokumentu duńskiego ze zdjęciem nie ma prawie szans na zakupy na raty.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
na to nie ma reguły i nie ma co mówić ze raczej szans nie ma, jakoś nikt z moich znajomych problemu nie miał dokumentu duńskiego ze zdjęcie nie posiadają... Nie miało to znaczenia w zakupie pralki, komputera czy samochodu za 200 tys :-)
Może pojawiają się problemy w sytuacji problemu z komunikacja ???
Nawigacja
Idź do wersji pełnej