Ogólne > Kącik Kulinarny
Asortyment produktów spożywczych...
lilia:
A mnie zastanwia fakt,że w Dk nie ma mleka UHT.. nie ma też śmietanki 30%, tylko 38%..
Nie ma też wielu innych produktów żywościowych,znanych nam doskonale,a które są choćby w wielkiej ilości w Niemczech..
Dlaczego nie są sprowadzane na dunski rynek.. czy to się np.dystrybutorom z Niemiec nie opłaciło..?
Choćby jogurtów wszelkiej maści, deserków z bitą śmietaną, galaretek i innych "wynalazków"...
Tula:
--- Cytat: lilia w 20 Lip 2008, 13:36:56 ---deserków z bitą śmietaną
--- Koniec cytatu ---
Sa, widzialam w NETTO i ALDIM, te niemieckie wlasnie.
lilia:
W netto są, ale te dmuchane tylko (spulchnione azotem), tłuste i nie o te mi chodzi. Acha- są polskiej produkcji, sprawdz na opakowaniu 8)
Ale to nie zmienia faktu,że oferta jest baardzo uboga >:(
Juta:
Oferta jest inna, nie nazwalabym ja uboga. Oczywiscie, kiedy nie mozemy kupic produktow, ktore znamy i lubimy, to wydaje nam sie, ze "tutaj nic nie ma". W "Netto" czy "Aldi" jest dosc skromnie, bo to male i tanie sklepy dla oszczednych, ale juz oferta Føtexu, Irmy czy Bilki jest duzo ciekawsza.
Rynek dunski zostal na pewno dokladnie przeanalizowany i przetestowany przez wszystkie mozliwe firmy niemieckie. Skoro ich produkty sa tu niedostepne, znaczy, ze Dunczycy nie chca ich kupowac.
lilia:
Oferta moze i jest ciekawsza, ale zdecydowanie nie satysfakcjonująca >:(
Nie ma akurat wszelkich tych bzdetów, które lubiłam sobie kupować w Polsce.. typu "kubeczkowych deserów", czyli serków homo, budyniów "z koroną",galaretek Zott, Belriso i innych...
A stąd moje pytanie.. :D Bo ofertę handlową tutejszych sklepów znam już na pamięć ;)
Mnie się wydaje,że gdyby Duńczycy te wszelkie "bajery" znali, to by i polubili ;) ale skoro już sądzisz,że Duńczycy kupować by nie chcieli, to przecież po masowym napływoe Polaków i odbiorca się zmieni ;) ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej